Prebacivanje novca na Kraken

Pokusao sam sa deviznog racuna Nove Banke SWIFTom da prebacim evre na Kraken racun, medjutim dodje mi email par sati posle da zbog interne politike banke ne dozvoljavaju transakcije koje su povezane sa kriptovalutama. Ocito su tagovali odredjene racune.

Kako onda prebacujete vece sume na berze?
Koje banke dozvoljavaju?

Inace ovo prvi put cujem da banka zabranjuje transfer, cudi me da nije isla neka tuzba vec. Ljudi iz EU sasvim normalno koriste Kraken.

Od Aprila prošle godine su krenule zabrene banaka da bi došli gdje smo sad da ne znam da li postoji banka preko koje možeš kupiti neku kriptovalutu… po meni jedini ispravan način escrow servis i miran si i za prodaju i za kupovinu

Znači i Nova banka počela kenjažu … jao jao

Ja danas pokusao kupiti na Krakenu i Raiffeisen stalno odbija na 3DS-u. Sumnjam da je problem u Krakenu, jer sve ide do trenutka plaćanja, gdje unesem i code, ali onda faila plaćanje.

jesi preko banke uzimao odnosno racuna ?

plaćanje karticom.

ne dozvoljava banka transfer na krakenom račun, imam isti problem sa intesom

U banci rekose da to sve dolazi od regulatora u bih. Sto bi mogla biti poprilicno ilegalna prica s obzirom da ne postoji zakon koji zabranjuje transakcije sa kripto firmama koliko ja znam. U sustini nisu krive banke vec kao obicno neko nekompetentan opet donosi sam odluke i namece im.
Nego, kako sad kupiti BTC za 30.000 KM (jednostavno i jeftino)?

Pozivaju se na finansiranje terorizma i zato zabranjuju kupovanje…
Escrow servis :smiley:

ajd i ja opet da se javim, vidim spominje se escrow servis, moze li neko konkretno da mi objasni kako funkcionise? vidim na sajtu da jeste nesto za kupoprodaju ali konkretno nisam nasao kripto… kako sam skontao nadjem nekog ko prodaje kripto pa onda preko escrowa to odradimo da se osiguramo da sve prodje kako treba? ili? :smiley:

Nadjes nekoga ko prodaje kripto, onda on kripto koji dogovorite tu količinu prebaci na escrow račun koji nakon što ti izvršiš uplatu i prodavac kripta potvrdi da mu je legao novac pusti kripto na tvoj wallet… time činu kupovinu bezbednom

znaci pohvato sam osnove haha, hvala za info! Eh sad, gdje da nadjem nekog ko prodaje kripto? posto mi se ovdje niko nije javio, preko pika slaba vajda, ima li negdje neki “marketplace”?

Provjeri ovdje

Trgovina - Crypto.ba

Ako ne vidiš da neko prodaje, napravi novu temu pod #trgovina:kupujem i čekaj da ti se neko javi.

Kad dogovorite sve, osoba koja prodaje kripto, isti šalje meni na čuvanje dok mu ti lovu ne riješiš (preporučujem preko banki, jer je to najsigurniji način).

Kad kupac javi da je dobio lovu, ja jednostavno USDT proslijedim tebi na tvoju adresu i to je to.

Napomena: Ja lično, nikada nisam naplatio % u posredovanju, cilj mi je samo da se završi sve sigurno za obe strane.

2 Likes

Ja sam uplacivao na Kraken doduse sa strane banke i nisam imao nikakvih problema. Jesu mi prvi put blokirali withdrawal na 72 sata dok ne prodje transakcija. Posle toga sam mogao withdraw, kao i za sledece uplate mogu odmah withdraw.