Povjerenik SEC-a poziva na regulatornu jasnoću o kriptu

Hester Peirce, SEC-ov kripto-friendly član, poziva na veću jasnoću nakon najave BNY Mellona. Kripto industrija se nije mogla više složiti.


Hester Peirce, američka povjerenica za vrijednosne papire i burze, koju zbog njenog povoljnog stava prema kripto-umu nazivaju “Crypto Mom”, rekla je da kripto planovi BNY Mellona čine nužnijim američke regulatore da poduzmu mjere i donesu više regulatorne jasnoće. Čelnici kripto industrije koji su razgovarali s Decryptom slažu se da je prijeko potrebno više jasnoće za daljnje preuzimanje digitalnih sredstava.

BNY Mellon, investicijska banka koja upravlja imovinom vrijednom 2 biliona dolara, najavila je ranije ove sedmice da će dodati kripto u svoje usluge upravljanja imovinom. Pozivajući se na najavu BNY Mellona, Hester Peirce rekla je za Reuters da to “dodaje hitnosti da poduzmemo neku vrstu akcije u ovom području kako bismo pružili više jasnoće”.

Andrew Kessler, glavni tehnički direktor i suosnivač peer-to-peer trgovinske kompanije na blockchainu, rekao je za Decrypt da je odluka BNY Mellona značajna za pružatelje skrbničkih usluga, „ali nedostatak regulatorne jasnoće značio je da ovo vjerojatno neće potaknuti veliko preuzimanje digitalnih sredstava. "


Peirceova agencija, SEC, usvojila je nekoliko velikih kripto projekata za distribuciju, kako je tvrdila, vrijednosnih papira u neregistriranoj prodaji. Kada propisi postanu jasniji, rekao je, interes za Bitcoin trebao bi narasti. “Vidjet ćemo mnogo FOMO-a među ostalim američkim bankama koje će požuriti ubrzati svoje mape puta digitalnih sredstava.”

Guy Hirsch, američki generalni direktor u tvrtki eToro, rekao je za Decrypt da su bolja infrastruktura i regulatorna jasnoća dvije prepreke mnogim institucijama da počnu ulagati u bitcoin. “Izjava OCC-a prošle godine da banke s nacionalnim ovlašćenjima mogu čuvati kripto, pod uvjetom je te jasnoće”, rekao je, “i samo je bilo pitanje vremena kada će velika banka dati takvu najavu.”

Poziv na akciju
Peirceov nedavni poziv, ako se pretvori u akciju, nastavit će taj trend politike ka većoj jasnoći, pružajući sigurnost institucijama svjesnim potencijalnih regulatornih rizika. Peirce već dugo poziva na neku vrstu “regulatorne sigurne luke” za decentralizirane financijske projekte koja bi im osigurala nekoliko godina da se sve skupe prije nego što DIP krene za njima zbog prijevare s vrijednosnim papirima.

Ali još ništa; američka vlada je spora kada je u pitanju kripto. Međutim, nova administracija mogla bi udisati novu krv u SEC. “Ne samo da se već neko vrijeme pozivaju na razjašnjenje i što nova administracija donosi priliku za novi pogled”, rekao je Peirce, "već je to trenutak u kojem se čini da i drugi na tržištu uzimaju svjež izgled. "


Peirce je jedna od mnogih u vladinoj mašineriji, o kojoj ona nema visoko mišljenje - “Regulatori nisu obavili sjajan posao”, rekla je Decryptu početkom septembra, pozivajući se na američki regulatorni stav prema kripto.

U svom kripto-prijateljskom stavu, Peirce se previše izlaže. “Birokratija je teška”, rekla je Decryptu u prethodnom intervjuu, “Zaista je teško nešto učiniti.”

Nada na pomolu
Ali to će se uskoro promijeniti.

“Čini se da regulatorne barijere brzo opadaju u svim jurisdikcijama - čak iu SAD-u, koji je do nedavno povijesno zaostajao za Evropom”, rekao je Seamus Donoghue, potpredsjednik prodaje i poslovnog razvoja u METACO-u za Decrypt.

“Čak se i najviše staloženih konzervativnih firmi sada osjećaju ugodno s regulatornom jasnoćom da se uključe u kripto tržišta.”

Čelnici industrije koji su razgovarali s Decryptom jučer su naglasili značaj odluke BNY Mellon, dodajući da ovaj razvoj mora biti usklađen sa podržavajućim pristupom kripto industrije, kao što je „pojačavanje programa usklađenosti i praćenje rizika, smanjenje manipulacije tržištem i nastavak podizanja standarde zaštite kupaca “, rekao je Asaf Meir, izvršni direktor platforme za nadgledanje rizika zamijenjenih devizama Solidus Labs.

Kriptoindustrija će stoga morati surađivati ​​s kreatorima politika u Washingtonu, a ne samo u njujorškoj financijskoj ustanovi.

Izvori:

https://www.sec.gov/news/press-release/2020-340

1 Like