Poslodavci sada mogu primijetiti lažne životopise s ovom Blockchain tehnologijom

Svakim danom se pojavljuju sve kvalitetnije solucije za olakšavanje svakodnevnice.


U ovom primjeru imamo soluciju koja olakšava zaposlenicima da na transparentan i neizmjenjiv način imaju uvid u vašu biografiiju (CV).

EagleCheck blockchain startup sa sjedištem u Barceloni želi pomoći identificiranju velikih malih laži o aplikacijama za posao.

Razlog razvijanja ove tehnologije su očigledni:

  • Aplikacije za posao često se lažno nastavljaju zapošljavati, a provjera podataka je složen, skup i sklon pogreškama proces regrutovanja.
  • EagleCheck, startup sa sjedištem u Španjolskoj, razvio je blockchain rješenje za provođenje ovog procesa na efikasan i pouzdan način.
  • Platforma pokreće Hyperledger i već djeluje u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama.

U hiper-konkurentnom poslovnom svijetu, neki koji traže posao sve više osjećaju potrebu da lažno se predstave kako bi povećali svoje šanse za zaposlenje.

Budući podnosioci zahtjeva postaju sve svjesniji da kompanije sada koriste softver za automatsko uklanjanje biografije koji ne uključuju određene ključne riječi. Ali ove aplikacije ne otkrivaju male (a ponekad i velike) laži koje neki kandidati za posao izlažu kako ne bi bili eliminirani prije svega.

“Prevara sa CV-om postala je toliko uobičajena da mnogi nepošteni podnosioci prijava prolaze neopaženo”, rekao je Cantón.
"To bi moglo biti zbog sve većeg pritiska da brzo popune radna mjesta, jer je istraživanje provedeno od strane SimplyHireda otkrilo da 85% kandidata za posao laže.

U međuvremenu, 46% menadžera koji zapošljavaju ne provjeravaju reference, a 65% ne provjerava kandidate i njihovo obrazovanje ", rekao je. smatraju da kompanije sada koriste softver za automatsko uklanjanje životopisa i životopise koji ne uključuju određene ključne riječi. Ali ove aplikacije ne otkrivaju male (a ponekad i velike) laži koje neki kandidati za posao izlažu kako ne bi bili eliminirani prije svega.

Izvor: