Pomoc oko sell limita

Na whitebitu nesto kupujem-prodajem pa sam se umorio i isao malo pretrazivat i saznao za ovaj stop-limit mogucnosti kupovine/prodaje. Vi svi znate o cemu se radi, medjutim meni je novo i ono sto me buni je sljedece: Trenutna cijena je hajmo rec 100USDT, ja kazem u prodaj kad dosegne 200USDT, unesem kolicinu hajmo rec 0.5, idem sell, ali ono uporno racuna trenutnu cijenu, evo npr u ovom slucaju doslo bi mi kao PRODAJETE 0.5 TTT KAD CIJENA DODJE NA 200USDT ZA 50USDT. Ne razumijem to nikako. Evo slike:


Stop Loss ili drugi naziv STOP-LIMIT jeste upravo opcija u kojoj vi definišete trgovinu u slučaju naglog pada ili skoka.

Npr, kupili ste 1 Bitcoin na 50.000$ i kako bi bili osigurani da u slučaju “flash crash” tj. naglog pada cijene ka 40.000 i niže, definišete Stop Loss npr na 45.000$ kada dođe da proda sve ili dio.

Zato imate dvije opcije tj. dvije cijene, prva cijena je kada tržište dostigne tu određenu cijenu ili kako je ja zovem trigger, te kada se aktivira trigger, pali se i prodaja po cijeni.

U ovom slučaju tebi ne treba STOP-LIMIT već obični limit u kojem staviš da prodaješ 0.5511 DASH po 200USDT i aktivirate order koji možete otkazati, editovati itd.

1 Like

Eh rijeseno, hvala puno.

1 Like

Imaš i ovu mogućnost

image

1 Like

Eh toga nema za ovaj dash, al hvala koristice mi za neke druge

A postoji li mozda mogucnost kreiranja nekog loopa, ono kad npr dodje do 100 da se proda odredjena kolicina, nakon toga kad padne na 95 da se kupi ista ta kolicina i sve tako u krug da prodaje i kupuje

1 Like

Za takav poduhvati ti treba Trade Grid Bot :slight_smile:

Imali smo mi prije negdje par tih botova nešto free se moglo uzeti, ali ne mogu se sjetiti koji su ono bili.

1 Like

Eh potrazicu to hvala ti

1 Like

Na KuCoin mjenjacnici mozes konfigurisati izmedju ostalih i Grid Trading Bot: Trading Bot | Crypto Trading Bot | KuCoin Trading Bot | KuCoin

2 Likes