Pocetnik :)

Pozdrav, planiram duze vrijeme da ulozim nesto novca u mining dosta sam istrazivao i vec znam kako sve radi i ako sam pocetnik

Ponuda

XFX VGA AMD 4GB RX570 RS Black 3xDP/H/DVI (RX-570P4DBD6) 250 eura +PDV MQO 50pcs

http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-rx-500-series/rx-570-rs-4gb-dd-blackedition-rx-570p4dbd6

7 Rigova po 6 Kartica oko 18 000 eura

Hoce li se isplatiti ili ipak nece :slight_smile:

Malo je nezahvalno odgovoriti na ovo pitanje, da li ce se isplatiti investicija ili nece…po mom misljenju hoce, ali ovisi na kojem vremenskom periodu, moze biti 4 -6-12mjeseci, nikad nisi siguran sa time.

Cijena GPU-ova je ok.

To je ono sto ti u ovom trenutku mogu reci. I ako se odlucis na majning, neka je sa srecom i cim prije da se otplati :slight_smile:

To da li ce se isplatiti nije upitno… Isplatit ce se…
Ali vecu vrijednost ce imati sav taj proces oko majninga i kretanja cijena… pa trejd… :hugs::hugs:

1 Like

Samo hrabro i deri, na crypto.ba imas tim snova tako da sto se tice rigova i mininga sigurno ce kopati. Cijene altcoina su jako varijabilne, ja kad sam usao ispalatio sam rig za 4 mjeseca, slijedecem je vec trebalo 10. To je slatka briga ali sa sigurnoscu ti mogu reci da ne znam ni za jednu drugu investiciju gdje se povrat moze ocekivati za 12 mjeseci. Ne stezi rokove, daj sebi prostora. Ono sto ti je vrlo bitno a slabo se spominje kod mininga, jeste prostorija gdje ce biti smjesteni rigovi, kako odvesti toplotu, stalci za rigovi ( zaboravi drvo ) napajanje kompletne farme. Razdvoji rigove kod napajanja tako ako jedan ispada da ne izbacuje sve. Cim prije krenes prije ces poceti vracati imvesticiju a ovaj tim je ovdje uvjek raspolozen da pruzi rjesenja. Sretno i udarnicki. :+1::+1:

Koliko bi realno trebalo sa ovim rigovima da se iskopa vrijednost od jednog BTC?? Od toga zavisi jer nije losa solucija ni za te pare kupiti ako se ne varam 4-5 BTC-a …

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF