Početnik u crypto svijetu

Pozdrav raja.

Novi sam u svijetu kriptovaluta i baš mi je drago da sam našao ovako jednu zajednicu u BiH.

Helem, cijenio bih ako bi par iskusnijih kolega moglo dati svoje mišljenje i savjete o nekim stvarima.

Prvo, da li ste čuli za TRIAS i šta mislite o njemu kao altcoin-u (ako se tako kaže :smile:). Navodno je nenormalno porastao sa par dolara na sada 20$ i navodno ima još potencijala jer je ozbiljan projekat. Mene je drug savjetovao da kupim i jesam uložio malo više novca.

Znam, glup potez uraditi to bez istraživanja o projektu, ali tada je baš bolesno rasla cijena pa sam imao strah da ću propustiti novi ogroman coin. Sad stagnira/pada pa mi nije svejedno haha, ali zadržat ću.

A druga stvar, sada recimo kada profitiram, kako ja mogu te pare uzeti? Inače, koristim “Kucoin” i tu imam mogućnost da pretvorim koji god coin u USDT/BTC.

Kupio sam tako što sam u Kucoinu kupio USDT preko mastercard kreditne kartice (unicredit banka), a onda razmijenio USDT za coin koji želim.

Da li je moguć obrnut proces? Da sada coin pretvorim u USDT(što mogu uraditi) i onda to nekako na mastercard? Kako to funkcionira u BiH tačno? Neki su mi stranci rekli da se može coin koji želim prodati staviti na Binance i onda preko Binancea direktno na mastercard prodaš ali ne znam može li to kod nas?

Hvala unaprijed i izvinjavam se na dužoj poruci. :slight_smile:

Lako je pumpat neki novcic koji drzis 100% kolicine, krenes lagano sa nekom fake niskom cjenom, i dignes do 20$, i ako niko osim tebe i nema taj novcic da rasprodaje, niko nece obarati cijenu.
Hehe listovan ne jednoj jedinoj mjenjacnici, sa dnevnim prometom od 50000$ (ako i to ne laziraju). Jedino eto sto nije lose u vezi njega, nema ga mnogo, samo 1.6 Miliona trenutno u opticaju.

1 Like

A kako misliš niko nema novčić osim mene?

Postoji community na Football Twitteru koji je baš ulagao u ovaj coin. Ne drži jedna osoba sve.

Projekat mi izgleda i zvuči legit. Ali ja fakat nemam pojma koliko ovo može ići i kako jer mi je prvi coin. Kupio sam kad je bio 20$, prvu noć je porastao na 32$. Sad me strah da sam trebao tada sve prodati hahaha.

Dobro nam došao :smiley:

Jako je zeznuto kod nas na legalan način spustiti novac, a da te neko ne povuče za rukav :smiley:

Ukoliko imaš prodati USDT-a, ovdje u zajednici objavi, uvijek ima neko da kupuje

Super, hvala vam puno.

Ma kad odlučim da je dosta “profita” ili ako se prepadnem pa budem morao pretvoriti u USDT u Kucoinu javit ću da prodam nekome. Super da ima i ta opcija.

A kako mislite vući za rukav? :sweat_smile: čisto sumnjam da ću imati neke ogromne profite, ali računam nešto manje novca uzimati tu i tamo na “sigurnim” projektima.

Siguran projekat ne postoji i vjerovanto ces ostati bez svega sto ces ubaciti na berzu. Ovo sebi negdje zalijepi sto sam ti napisao i ono najbitnije, nikada ne ulazi ono sto nisi spreman da izgubis, jer sve su sanse da hoces, svi smo… Malo ko se spasio toga. E, sada oprezno postoji sansa i da zaradis i da prodas u profitu, ali da znas da u ovoj igri vecina gubi… Jer, da bi neko zaradio, neko mora da izgubi… Zato oprezno i ako si u profitu, digni barem ono sto si ulozio, neka ostane ono sto si zaradio, ako ti padne na nulu, da barem povratis ulog. Srecno prije svega.

2 Likes

Dobro došao prije svega…
Svi ste zaboravili jednu stvar svaki koin koji postoji nije berza nego vid plaćanja to što mu skače ili pada cijena je samo jedan vid berze…
Da će izgubiti sve pare teško još se nikom nije desilo da…da može izgubio dio uloženih para to svakako…

Evo, pricas sa jednim ko je izgubio sve ulozeno…

Lako se zanijeti i biti pametan sada u bull marketu kada sve raste. Kada krene pad, vidjecete uostalom sami. Srecno momci

2 Likes

ako si uložio 100 dolara nisi mogao pasti na 0… mogao si na 1-2 ali na nulu nikako
U ostalom sigurno pričaš za sh**t coine ?

Velika razlika da li je 1$ ili 0$ …

U bear marketima vecina gubi 99% svega. POcetnici i jesu samo u shitovima. Vidis po uvodnom postu sta je pitao. Hoce da kupi doge, koji je skocio x10000 za mjesec dana. Ja samo upozoravam. Ova igra ima i jednu i drugu stranu medalje. Moze se zaraditi, a moze se sve izgubiti… PA, onda igranja sa marginama itd… Tu se nula lako nadje…

1 Like

O tome i pričama doge je skočio ali je sh** coin… da li ima puno onih koji su sve izgubili investirajući u btc,ada,eth ?
mnogi ulaze i priču bez znanja ikakvog …sta očekivati za par mjeseci za shiba i ove ? normalno da će skočiti ali kad badnu gadno će biti…

Frende nisam rekao doge nego Trias. A evo Trias preživi korekciju i skoči opet na 24$, Još kad ustanu Kinezi sada aBd za koji sat. I nije fakat shitcoin.

Helem, slažem se s tobom. Ja sam uložio oko 100USD i ulažem samo ono šta sam spreman izgubiti.

Zašto u bear marketima većina gubi 99% svega? Zar nije logičnije jednostavno prodati prije početka tog ciklusa. Okej, ne može se znati tačno kada završava bull, ali ako si zaradio na shitcoinu 50 dolara, uzmi i bježi :slight_smile: druga je stvar kada neko čuva shitcoin i smatra da će rasti na hiljade. Aha hoće

Ne moze ti niko reci sta ce sutra biti, nego slusaj svoju intuiciju. Meni se zena rugala kad sam bruku para dao za CAKE na 0.70 $. A raja me ismijavala kad sam bacio platu na Elrond po 15 $. Gdje ces kaze ba Rumunima davat pare…

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF