Pilot-projekt Hrvatske pošte – zamjena kriptovaluta postao je stalna usluga koja je dostupna u 55 poštanskih ureda diljem zemlje

Sredinom srpnja 2019. Hrvatska pošta je pokrenula pilot-projekt zamjene kriptovaluta za nacionalnu valutu u zadarskim poštanskim uredima. Čini se kako se projekt pokazao uspješnim jer je početkom prosinca 2019. zamjena kriptovaluta za Hrvatsku poštu postala stalna usluga.

Kako stoji na njihovim službenim stranicama, zamjena kriptovaluta sada je proširena na sve županije i dostupna je u 55 poštanskih ureda. Od 9. prosinca svi domaći i strani korisnici mogu svoje kriptovalute, u nekoliko jednostavnih koraka, promijeniti u kune. Nakon podnošenja zahtjeva skenira se QR kod te u poštanskom uredu dobivate gotovinu. Moguće je zamijeniti pet najčešće korištenih kriptovaluta, a to su Bitcoin, Ethereum, Stellar, Ripple i EOS.


Popis svih poštanskih ureda koji nude ovu uslugu možete naći na portalu Crypto Center (crypto.posta.hr), na kojem je dostupan i kalkulator. Pomoću kalkulatora lako se može izračunati koliko Pošta nudi kuna za pojedinu kriptovalutu. Zamjena kriptovaluta provodi se u suradnji s hrvatskom tvrtkom Electrocoin, koja već pet godina uspješno vodi servis bitcoin-mjenjacnica.hr.

Za sada je moguće samo zamijeniti kripto za kune, ali ne i obrnuto. No iz Hrvatske pošte navode kako im je to jedan od planova za budućnost čime će poštanski uredi postati centralno mjesto za poslovanje s kriptovalutama u brojnim mjestima u Hrvatskoj.

Izvorni link / objava: Hrvatska pošta otkupljuje kriptovalute u svim županijama - Kriptovalute @ Bug.hr

2 Likes

Hrvatska polako ali sigurno napreduje. Ovo ce omoguciti , nakon buy crypto opcije, pronalazak veceg broja ljudi koji su zainteresirani, a samim tim potice razvoj daljnje industrije, mjenjacnice, crypto pos uređaji i slicno. Odlican napredak.

1 Like

Da… Čak je i ta kompanija Electrocoin proglašena "najboljim malim i srednjim poduzetnikom u kategoriji rasta prihoda.

Više na:

Extra vijesti :wink:

Da li vam je poznato koliki su transakcijski limiti?

Minimalni iznos kupoprodaje je 15 kuna. Maksimalni iznos kupnje je 500.000 kuna, a prodaje 1.000.000 kuna.

2 Likes