Paypal stopirao usluge prema Pornhub stranici

Kao što znate, poznata dva diva u današnjem svijetu, Paypal i Pornhub su jučer prekinuli saradnju jer je Paypal počeo blokirati račune “modelima” koji rade na pornhub-u.

Odluka se desila iznenada, te su mnogi “modeli” ostali bez načina isplate.

Prije 2. godine Verge (XVG) je sklopio dogovor sa Mindgeek (krovna organizacija mnogih web stranica za odrasle), u kojoj su dogovorili da se implementira isplata za “modele” sa ovom kripto valutom, što je rezultiralo revoltom mnogih investitora, ali ne shvatajući u čemu se radi.

Trenutno, “modeli” na ovoj poznatoj svjetskoj stranici imali su mogućnost isplate za svoje “usluge” putem Paypal platnog servisa, što je najviše odgovaralo osobama koje nisu u Americi i Kanadi.

Kada je Paypal ukinuo svoju podršku za ovaj vid isplata, “modeli” su ostali na jako nezavidnom nivou, jer mogućnost isplate postoji samo putem Paxum platnog servisa (za kojeg kruže priče da ima jako veliki fee), te Check sistem, te Verge (XVG), što ostavlja Verge (XVG) kao jedinu kripto valutu za isplate “modela”.

Što mnogi ne shvataju, jeste to da Pornhub nudi isplatu preko SEPA tj. direktnog deposita na banke, ali taj sistem radi samo za “modele” iz Amerike i Kanade, dok ostatak svijeta je odsječen.

Probuđeni naglom odlukom Paypal-a, skoro svi “modeli” su bili iznenađeni ovim načinom, jer je to bio jedini način isplate, za neke zemlje kao Latinoamerika.

Na ovaj način, te zbog revolta same odluke Paypala, cijena Verge-a (XVG) je naglo skočila, jer je u pitanju privacy coin koji koristi Tor mrežu i I2P protokol po defaultu, što osigurava sigurnost transakcija.

Da li će ovo biti prekretnica koja će u historiji biti poznata kao “triger” za prebacivanje na kripto valute kada su u pitanju isplate koje su podležne nenajavljenim potezima kao što je to uradio Paypal?

Sve u svemu, Verge (XVG) kripto valuta je od jučer skočila 30%, što nas navodi da će XVG biti u jako dobrom okruženju, jer su u pitanju isplate po cijelom svijetu.

Ukoliko niste upoznati, istražite ko je Mindgeek, organizacija za koju mnogi ne znaju, ali toliko su jaki da mogu preoblikovati način isplata, te postaviti novi standard.

NAPOMENA:
Crypto.ba ni na koji način ne želi da reklamira web stranice za odrasle, kao i kripto valute vezane za ovaj slučaj, već samo donosimo činjenice koje se dešavaju na ovom polju.

Još vijesti vezano za ovaj slučaj možete naći na

https://www.ccn.com/paypal-suspends-pornhub-crypto-rescue/