Paypal i Venmo + kripto

Neke glasine za Paypal i Venmo vezano za kripto valute.

Trenutno se PayPal može koristiti kao alternativno sredstvo za povlačenje sredstava sa razmjene poput Coinbase-a, ali to bi bio prvi u smislu ponude direktne prodaje kriptovaluta.

Opće poznata činjenica jeste da još kako se Bitcoin pojavio, paypal je uvijek bio negativan kad je u pitanju Blockchain tehnologija.

Dosta puta su izjavili da paypal nikad neće implementirati kripto valute, ali dobro znamo kako tehnologija riješava tvrdoglave…

„Koliko sam shvatio, oni će dozvoliti kupovinu i prodaju kriptovaluta direktno sa PayPala i Venmoa“, rekao je dobro plasirani izvor iz industrije za CoinDesk. “Imaće neku ugrađenu funkciju novčanika tako da je možete tamo smestiti.”

Nejasno je koja ili koliko kripto valuta bi bilo dostupna. Izvor iz industrije rekao je da očekuju da će PayPal “raditi sa više razmjena kako bi osigurao likvidnost.”

Drugi izvor potvrdio je da PayPal želi ponuditi kupovinu i prodaju kriptovalute te rekao da se usluga može očekivati ​​„u sljedeća tri mjeseca, možda i prije“.

PayPal je odbio da komentariše planove.

Izvori su kao potencijalni protivnici spomenuli kripto razmjenu sa sjedištem u Coinbaseu iz San Francisca i Luksemburg. I Coinbase i Bitstamp odbili su komentare.

https://t.co/xY3hEVfmdf?amp=1

1 Like

Ipak nisu glasine, već ozbiljna stvar :smiley:

Sama činjenica da ako paypal ubaci kripto valute, preko 300. miliona korisnika će imati pristup kripto valutama.

https://jobsearch.paypal-corp.com/en-US/job/blockchain-research-engineer/J3W6FS68S71KLYMWX1N

Izjava predstavnika Paypal-a, prije otprilike 6 godina.

“Bitcoin is the greatest scam in history.” – Bill Harris, founding CEO of PayPal

:rofl:

1 Like

1. Faza
Ignorisanje

2. Faza
Ismijavanje

3. Faza
Suprostavljanje

4. Faza
Adopcija

2 faze su definitivno iza nas a po svemu sudeći uskoro će biti i treća

1 Like