Paypal i bih

Pozdrav svima, pošto živimo u zemlju čuda jutros dobijem poziv na telefon da se odmah javim u Intesa poslovnicu kako sam napravio krivično djelo. Ustanem iz kreveta stavim kafu nebil se sabrao kad još jedan poziv (isto broj u cc razmaka 20 min) kako je neophodno da se odmah javim. Pokupim se i odmah dole da vidim šta sam to uradio. Divna gospodja mi objasni da sam prekrsio član neki stav neki u sustini finansiranje terorizma. Gle čuda već sam bio nekoliko puta davao izjavu samo me sad zanimalo u vezi čega je (prethodna dva puta je bilo kada sam kupio na ebay-u i udemy). Kad gle čuda vadi mi izvještaj gdje je upwork sam povako 20$ za obnovu plus paketa haha :smiley: Smijem se i gledam reko klasika kao i dosad. kad gle čuda silazi zaliazni momak i govori kako mi je izgašen račun te da ću biti prijavljen policiji. Ja u neverici trazim razlog zašto mi je izgašen račun kad sam korisnik banke od 2018 godine, da bi usledio odgovor “Ti ne shvataš ozbiljnost sukoba Rusija i Ukrajina kao i da postoji mogućnost da sam ja finansirao jednu od te dve strane”. Nakon dobrih 30-40 min razgovora shvatio sam skime imam posla te se povukao i rekao u redu je isplatite mi moj novac sa računa koji je preostalo.
Suma sumaru :smiley: račun sam koristio za online kupovitu te plaćanje od 2018 nisam ni jedne marke povukao na račun svremena na vreme uplatim odredjen iznos nikad račun u minusu kamo li blokadi.

Stoga svega zanima me u našoj zemlji da li postoji banka u kojoj mogu otvoriti račun da mogu imati karticu sa kojom ću vršiti plaćanje i povezati na paypal a da ne dobijem epitet “finansiera terorizma”, uz to sve blokirali su mi odliv sa računa na paypal i ugrozili samo egzistenciju jer zivim od paypala (sad malo serem i ja ali je bukvalno tako :D)

zamolio bih na kraju ovog dugog posta da mi predlozite banku a da nemam slične situacije. Inace imam mjesto prebivališta u rs entitetu ako šta znaci

UPDATE: (obići ću sve banke tako da bi imali tačno informacije ako nekoga zadesi slična situacija da se ne cima bezveze)

  • Intesa bank ne dozvoljava nikako ni povlačenje ni povezivanje sa paypall servisom
  • Adiko banka omogućava povezivanje kartice sa paypalom ali ne i povlačenje sa paypalla na račun. Troškovi računa su: održavanje računa mjesečno 5.96km + sms ako zelite obavjestenje + jos nesto cc 10km mjesečno (iskreno preskupo)
  • Raiffeisen banka 5km mjesecno vodjenje racuna + poruka + aplikacija ako zelite ukupno oko 10km mjesecno izadje
1 Like

Vidi MF banku, ona ima neki freelance paket, a imaju i posebnu karticu za internetsko placanje. E sad kako idu uplata/isplata sa PP i na PP, to ces morati njih da pitas, ja ne znam.