PayPal će podržavati kriptovalute na svojoj platformi

Šuškanja o tome da PayPal u svoju platformu integrira kriptovalute počela su još u lipnju, kada je pouzdani izvor rekao da će platforma za plaćanje omogućiti novim i već postojećim korisnicima da kupuju i prodaju kriptovalute izravno s PayPala. Vijest je u trenu obišla svijet i zaintrigirala kripto-zajednicu, u kojoj je podjednako vladala skepsa i uzbuđenje.
image
Naime, razlog tome je taj što je PayPal bio jedan od članova u kripto-projektu Libra. Međutim, navodno je PayPal odlučio izaći iz udruženja i napustiti Facebookov projekt, ali o tom pothvatu postojala je samo jedna neslužbena izjava o povlačenju s projekta.

U njoj je pisalo:

  • Donijeli smo odluku da odustanemo od daljnjeg sudjelovanja. I dalje podržavamo projekt Libru i veselimo se nastavku razgovora o načinima zajedničkog rada u budućnosti.

PayPal tada nije dao niti službenu izjavu koja bi sugerirala da radi na direktnom uvođenju mogućnosti plaćanja kriptovalutama na svoju platformu.

Potvrđeno je, PayPal će podržavati kriptovalute na svojoj platformi

Međutim, na temelju pisma upućenog Europskoj uniji sa sigurnošću se može reći da PayPal aktivno radi na tome da digitalne valute dovede u svoju veliku korisničku bazu od 325 milijuna klijenata, a to bi se moglo uskoro i ostvariti.

U pismu PayPal navodi da na tome radi od prošle godine kada je najavljen projekt Libra. To znači da čak i da je PayPal još uvijek član udruženja Libra, on će i dalje samostalno dodavati digitalne valute na svoju platformi, na ovaj ili onaj način.

  • PayPal je od samog početka projekta poduzeo jednostrane korake za daljnje razvijanje svojih mogućnosti na ovom području i zato je - ne dovodeći u pitanje vrijednost projekta - donio odluku da ne sudjeluje u Udruženju Libra i nastavi se fokusirati na napredovanje naših postojećih misija i poslovnih prioriteta kako bismo demokratizirali pristup financijskim uslugama - PayPal.

Drugi dio pisma također sugerira da PayPal možda nije napustio u potpunosti Facebookov projekt kao što se široko nagađalo. Moguće je da je platni gigant htio jednostavno usmjeriti svoju pažnju na razvoj vlastitog projekta.

Sve više fintech kompanija prihvatit će digitalne valute

  • U 2019. godini PayPal je prvobitno potpisao neobvezujuće pismo o namjeri sudjelovanja u Udruženju Libra s namjerom da sazna više o predloženoj upotrebi blockchain tehnologija za pružanje financijskih usluga nebankarskom stanovništvu diljem svijeta – PayPal.

Nakon što je PayPal otkrio da je osobno bio zainteresiran za učenje o blockchainu, jedno je sigurno, sve više fintech kompanija će se pridružiti kripto-zajednici. Možda ne na način na koji smo očekivali, ali čini se da PayPal i Venmo neće biti jedina fintech fiat-poduzeća koja će prihvatiti i podržati upotrebu digitalnih valuta i blockchaina.

Sve je jasnije i vidljivije da mnoga velika poduzeća počinju shvaćati da će kriptovalute transformirati budućnost financija, stoga ne žele propustiti priliku da stvore svoje vlastite valute. PayPal nije rekao koje će digitalne valute podržavati, ali ako se dogodi da uključe bitcoin i druge vodeće altcoinove, to bi moglo pozitivno utjecati na kripto-zajednicu.

1 Like