PayPal ce omoguciti stanovnicima Velike Britanije da trguju kriptovalutama

Počevši od ovog tjedna, rezidenti Ujedinjene Kraljevine moći će kupovati, držati i prodavati kriptovalute preko PayPala po prvi puta – što predstavlja značajnu prekretnicu za kompaniju koja je započela nuditi usluge digitalnog vlasništva prije manje od godinu dana.

Globalni davatelj platnih usluga priopćio je u nedjelju kako će britanski korisnici uskoro imati pristup Bitcoinu (BTC), eteru (ETH), Litecoinu (LTC) i gotovini Bitcoin (BCH) putem PayPalove internetske stranice i mobilne aplikacije. Priopćenjem se obilježava prvo proširenje PayPalovih usluga u kriptovalutnoj valuti izvan Sjedinjenih Američkih država – što je usluga koja je prvi put pokrenuta u studenom prošle godine.

Jose Fernandez da Ponte, visoki izvršni ravnatelj PayPalove divizije za kripte, naveo je „digitalizaciju novca” tijekom pandemije kao jedan od glavnih motiva za ulazak u kripto. Nastavio je:

„Naš globalni doseg, ekspertiza digitalnih plaćanja i poznavanje potrošača i poduzeća, zajedno s rigoroznim provjerama sigurnosti i usklađenosti, pružaju nam jedinstvenu priliku i odgovornost da pomognemo ljudima u Ujedinjenim Kraljevstvima u istraživanju kriptovalute”.
Nudeći svoje usluge kriptovaluta stanovnicima Velike Britanije, PayPal bi mogao igrati ulogu u povećanju izloženosti digitalnoj imovini u zemlji. Kako se izvješćuje, PayPal je među svim europskim zemljama najveći prodor u Ujedinjenu Kraljevinu s preko 2 milijuna aktivnih korisnika mjesečno.

Glasine o PayPalovim planovima za širenje kripta kruže od prošlog mjeseca, kada je glavni ravnatelj dan Schulman kazao ulagačima kako će Velika Britanija vjerojatno uskoro dobiti tu uslugu. Kako je Cointelegraph izvijestio, tvrtka također razmatra razvoj decentraliziranih financija, odnosno Defi, koji je mogući preteča budućih planova integracije.

Na regulatornom području, Upravna direkcija UN-a za financijsko postupanje, ili FCA, sve se više slama na burzama kriptovalutama koje ne ispunjavaju njezine zahtjeve za registraciju. Binance-ovi britanski poslovi zatvoreni su ranije ovog ljeta nakon što je FCA upozorila kako nije dozvoljeno nuditi regulirane trgovinske aktivnosti u zemlji.Da Ponte izjavilo je kako je njegova tvrtka „predana bliskoj suradnji s regulatorima u Velikoj Britaniji i diljem svijeta” u izvedbi svoje ponude kripta.

Izvor:PayPal to launch crypto services for UK customers