Osnove trgovanja na kripto berzama

Naletio sam na Tweet ekipe za koje znam da su opaki trejderi, pa ću na neki način prevesti cijeli tweet tako da može nekome pomoći da shvati neke stvari koje se ne spominju u knjigama.

Cijeli Tweet možete naći OVDJE.

image

Ispod je niz infografika koje sam stvorio o najvažnijim lekcijama za učenje o #crypto ulaganju. Ovo su principi koje sam koristio za stvaranje profita i nadam se da će vas oni uputiti da učinite isto.

Tako su u prethodnom četverogodišnjem ciklusu napravljeni uspješni multimilioneri. Učite iz naših iskustava. Moji prijatelji i ja smo 2016. godine nagomilali Altcoina (uporedivo sa 2020.). Do 2018. godine iz tog su ciklusa izašle dvije vrste altcoinera.

Kada kreće #Altseason? Ne fokusirajte se na datum, već razumite tok novca. Trajanje faza je parabolično, što znači da prvo traje najduže, a posljednje ide najbrže. Faze se preklapaju i mogu se privremeno preokrenuti. Pripremite se u skladu s tim.

Akcije cijena bitcoina mogu ovo skratiti, ali općenito, ovako sam primijetio napredovanje altcoin pumpi koje se događalo u van sezone. Pred kraj, shitcoini pumpaju se u globalu i to je bio prilično pouzdan vrhunski signal koji tražim.

Poređenje glupog novca protiv pametnog novca
Zašto je tako teško napraviti prave trgovine? Zato što je ljudsko ponašanje vođeno emocionalnim impulsima. Ne možete se spriječiti da osjetite emocije, ali pametan novac ih prepoznaje i ne dopušta im da diktiraju njihovu strategiju.

Altsezona je funkcija novih sudionika koji ulaze na #crypto tržište, morate razumjeti tok gomile. Najbolji način igranja ciklusa je biti 1 korak ispred publike, kao što je prikazano na donjoj slici:

Kad istražujem projekt, ovo su pitanja na koja sam tražio odgovore prije nego što uložim. Većina informacija može se pronaći na web stranici, whitepaperi, CoinGecko, Medium i društvenim medijima (Telegram, Twitter itd.)

image

Važno je da bude raznovrstan u najcrpnijim narativima u kripto svijetu. Različiti narativi često se pojavljuju u različito vrijeme, a dobici se mogu spojiti radi eksponencijalne dobiti. Više narativa povećava pumpanje projekata.

Dobijam mnogo pitanja o tome kako prodati altcoine i šta učiniti s profitom. Odgovor ovisi o tome gdje se nalazimo u tržišnom ciklusu, što ilustrira donja infografika.

Sveukupni dobici pretvaraju mala početna ulaganja u bogatstvo koje mijenja živote.

image

Influenseri se pozivaju na altcoine u njihovoj USD vrijednosti jer im izgleda bolje, dok #Bitcoin nadmašuje. Ako vaš altcoin ne nadmašuje Bitcoin, nema smisla ulagati ga.

Pogledajte vrijednost satoshija da biste saznali što se zaista događa.

image

Pokušajte prodati većinu svoje pozicije u trećoj trećini ciklusa. Analizirajući prethodna 2 ciklusa, imali ste samo ~ 40 dana za prodaju u ovoj oblasti. Oba puta to se dogodilo oko nove godine. Da biste povećali dobit, želite da prosječno izračunate najveće prosjeke u ovom periodu od 40 dana.

image

U donjoj analizi 2 glavna godišnja doba 2017/18., Što je žuta svjetlija, pojavljivalo se više vrhova altcoina. Zanimljivo je da je 2/3 altcoina imalo ATH u sat vrijednosti u prvoj alsezoni. U oba godišnja doba, BTC je učinio 10x, a ETH je napravio parabolični potez u satima.

Uvijek neko pokušava ukrasti vašu kriptovalutu, na ovaj ili na onaj način. Postoji mnogo slojeva zaštite koje možete koristiti osim ovih, ali ovo su osnovne sigurnosne mjere koje biste trebali uzeti u obzir ako ozbiljno razmišljate o ulaganju u kriptovalute.

image

3 Likes