Osnove kripto berze

Trgovanje kripto valutama

Trgovanje Bitcoinom, odnosno kripto valutama od vrijednosti obavlja se na kripto berzi. Berza je mjesto susreta ponude i potražnje, na osnovu kojih se određuje tržišna cijena kripto valuta od vrijednosti kojima se trguje. Njena uloga je da obezbedi uslove za ravnopravnost učesnika u trgovanju. Ukoliko se opredijelite da trgujete kripto valutama, neophodno je da se registrujete na jednu od poznatih Mjenjačnica. Tu se upoznajete sa procedurama trgovanja i međusobnim pravima i obavezama. Osnovno pravilo za trgovanje akcijama je da nikada ne uložite više nego što možete da priuštite da izgubite.
Kriterijumi za trgovanje kripto valutama zavise od više faktora. Prvi i osnovni je veličina kripto valute u koju planirate uložiti. Većina investitora ulažu u već poznate i utemeljene kompanije. Investiranje u njih predstavlja izvijesnu sigurnost, uz velike dividende. Ako kupite coine kada su jeftini, velika je vjerovatnoća da ćete zaraditi profit. Problem je to što su neki već razvijeni pa su njihove akcije često skupe, a potencijal za rast skroman. Manje kripto valute predstavljaju veći rizik, ali i njihov potencijal za rast je veći.
Neke kripto valute u početku nemaju nikakav profit i zbog toga su njihove cijene niske, ali to ne znači da će one narasti u skoroj budućnosti. Drugi kriterijum je razvoj kripto valuta po sektorima. Različite kripto valute koje se bave istim biznisom imaju mnogo toga zajedničko. Ako investitori procijene da su u nekom trenutku neke kripto valute relativno jeftine i da će u bliskoj budućnosti cijena skočiti, te kripto valute postaju primamljive za ulaganje, što u većini slučajeva, ako ste strpljivi, možete profitirati solidno.
1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF