Opala Google pretraga za DeFi i Bitcoin-om

Podaci Google Trends pokazuju da interesovanje za DeFi i Bitcoin-om opada.

Google Trends funkcioniše tako da svakom pojmu za pretraživanje dodeljuje numeričku vrednost koja postaje pokazatelj njegove popularnosti. Google Trends indikatori okvirno pokazuju na svetski interes za razne aspekte tržišta kripto valuta.

U prvoj sedmici septembra, Google je Bitcoin-u dao vrednost 51/100 u pogledu popularnosti dok je sredinom maja bio čak 100/100 otprilike u vreme halvinga ( polovljenja ). Kada je početkom septembra cena Bitcoina pala, smanjilo se i zanimanje za njega i indikator je pao na samo 41.

Interesovanje se zadržalo oko tog nivoa otkako se cena stabilizovala poslednjih nekoliko nedelja.

Kad smo kod DeFi-ja ( decentralizovane finansije ) zanimanje za ovaj pojam za pretragu doseglo je vrhunac krajem marta, kada je Bitcoin bio na najnižoj grani ove godine tj kada mu se cena srušila usled neizvesnosti izazvane pandemijom koronavirusa.
Zatim je interesovanje za DeFi padalo u narednim mesecima do prve sedmice septembra, kada je naglo porasla na 99/100. Od tada su “kola krenula nizbrdo” i Google Trends indikator je pao na 65/100.
Razlog za to je eksplozija DeFi-ja ovog leta kada su investitori ulili milijarde dolara u najnoviju pomamu za kripto valutama u roku od nekoliko mjeseci.
Budući da je zanimanje za Bitcoin ove godine ostalo relativno stabilno, moglo bi se očekivati da svetski interes za Ethereum-om poraste.

1 Like