Nova mjenjacnica DCX.BA +ATM

Upravo otvaram stranice od DCX.BA.
Ima sta za pogledati, a narocito da imaju i ATM/bankomati

Da li neko ima iskustva sa ovom Mjnjacnicom?

1 Like

Pozz.

Ja još nisam probao bankomat njihov.

Naime, mjenjačnica DCX tj. njeni predstavnici su nedavno preko Crypto.ba foruma počeli pljuvati konkurenciju tj. BCX.ba, uz jako neiskrene tvrdnje.

Pokušao sam ostati neutralan, ali kada su vidjeli da ne dopiru do BCX-a, počeli su po meni udarati kako radim za njih ili slično, što je totalna nebuloza.

Prvi put nakon 5. godina ovog foruma, sam zaključao temu u kojoj su krenula prepucavanja na račun mene, opet kažem iz meni jako nepoznatih razloga.

Iskreno da vam kažem, drago mi je bilo kad se pojavila još jedna mjenjačnica, jer što više mjenjačnica, za nas korisnike je bolje.

Ovdje možeš sam pričitati njihove uvrede na moj račun, jer tu su pokazali da nisu zdrava konkurencija i zato smatram da nešto ne štima u njihovom slučaju.

Al' haram im para

1 Like
  1. Meni licno ovi forumi sluze samo za razmjenu misljenja i trazenje tehnickih informaacija. Na neki nacin “precica” do saznanja. Isto kao na LInkedIn platformi, idu mi na zivce kada se pojavljuju postovi koji imaju politicke ili ne tehnicke ili ne profesionalne sadrzaje. Za njih bi predlozio da se prebace na FB ili Twitter.
  2. diskusija treba da je profesionalna i pristojna, a naravno potkrepljena ARGUMENTIMA.
  3. U linku nisam bas nasao gdje to neko nekoga optuzuje i povlaci paralele prema BCXu-Crypto.ba-DCX. Nisam i ne mislim biti niciji advokat, ali smatram da te teme meni nisu ni zanimljive niti bi mogao imati neke koristi, osim ako mi daju informacije koje mogu koristit za neke odluke (Dobra rijesenja, manje provizije, jednostavnost u koristenju…solventnost, zastita i sigurnost…)
  4. Ni ja nisam zadovoljan sa BCX ali dajem im sansu i ocekujem da sa pozitivnom kritikom mogu da napreduju i daju korisnicima bolje usluge.
  5. Konkurencija u dosta slucajeva moze biti pokazatelj pozitivnih pomaka, opredjeljenja i novih servisa, zato sretno svim novim firmama i novim korisnicima
  6. U okruzenju i svijetu ima jos foruma o Crypto trendovima, pa se i tamo mogu naci dodatne informacije. Neki korisnici kritikuju a neki hvale ili ne vide te iste mane/probleme. Neki zanju vise a neki manje… neke firme saradjuju a neke nece… pa sta i to je zivot
1 Like

Svakako da smo tu da budemo neutralni, tj. na strani klijenta bilo kakve mjenjačnice.

Ukoliko ih budeš koristio, zamoliću te da nam baciš utiske kako bi ostatak zajednice bio u toku, jer oni ne žele da imaju ništa sa nama, što je opet sa njihove strane greška u koracima.

2 Likes

30 KM plus 8% fee? HAHAHAHAHA, slatko da se nasmijem. Pa čovjek stvarno treba biti notorni glupan da prihvate takve uslove i plati toliki fee. Neka hvala.

1 Like

30 KM plus 8% fee?
Zasto se palca tih 30KM ?
Apsolutno za sve transakcije…?

1 Like

@Cryptojedi @Djuro gdje ste vidjeli 30KM+8%?
Koliko vidim 5% je provizija za korištenje bankomata. Na sajtu ne mogu da nađem više informacija.

Ako nije tačno, javi. Nije valjda da niko od cijelog foruma nije koristio lično nijedan od ovih bankomata?

BTW, evo recimo bankomata u ZG, 4.2% provizija, vrlo razumno. Al mora kod nas hrpa likhvara da pokuša da zaradi pare na pljačkanju naroda.

Buy Sell
Bitcoin BAM 76777.23

(BAM 50.00 + 6.9%)
Min: BAM 100|BAM 66695.37
(BAM 30.00 + 7.1%
)|

Sada vidim i nevjerujem svojim ocima ili nesto ne razumijem
Kupujem po 76k
Prodajem po 66k
ovo je nenormalno !!!

Jos uvijek ne shvatam sta znaci
(BAM 50.00 + 6.9%)
(BAM 30.00 + 7.1%
)|
da li je to za prodaju 100KM , platim 50 + 6,9% ???
To bi znacilo da sam prodao 100K a dobio BTC za vrijednost oko 40KM ???

1 Like

Da ponovo citiram ono što sam napisao.

2 Likes

Nedavno sam naletio na njihvou stranicu, ne sjecam se je li neki oglas bio ili sta vec, ali mi je sve sumnjivo u startu. Prvo, čim vidim da domena nema SSL certifikat, zlo mi. Drugo, pregledom vidim da imaju tri imena a nigdje slike ljudi koji stoje iza ove firme, koja jeste registrovana ali pod kojim okolnostima posluje, svakako je meni odmah sumnjivo. Treće, BCX je prebezobrazna sa svojim provizijama za povlačenje kriptovaluta, ali to ne daje pravo bilo kome da ih pljuje od konkukrencije. Mogu ja kao njihov korisnik biti nezadovoljan i blatiti ih, pa im se i obratiti, ali je papanski da to radi konkukrencija. Na kraju, nemaju ATM u FBiH, iako su naveli da ih imaju, nemaju ih.

1 Like

Kao što si rekao, ljudski je reći neću/ne pašu mi naknade i slično, ali sami ste svjedoci način na koji su nam prišli i kako su se odnosili prema konkurenciji, dno dna…

Za razliku od DCX-a, ekipu BCX-a svi znamo lično i kada upišemo njihovo ime na google, ne iskaču sumnjivi artikli kao kad je to u pitanju DCX ekipa, just sayin…

Kako očekivati onda neko ih uzme za ozbiljno?

1 Like

Pa dobro, sve je to slobodno tržište, kome na odgovara određena usluga, jednostavno je ne koristi. Meni kupovina nije problem, nemam nikakvih problema sa svojim karticom i bankom povezanom na Binance ili Kraken. Prodaje je malo veći problem, posebno zato što ja želim da sve bude 100% legalno i pokriveno papirima.

1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF