Nova generacija Scamhunter-a

Već jako dugo godina imamo ekipu koja dobrovoljno je radila analize projekata za koje smo mislili da su prevare. Kao što to ova kategorija govori, na sve načine smo pokušavali da prikažemo na moguće prevare u BiH i okolici.

Dugo godina se borimo protiv jednog od najopasnijih od njih, a to je Onecoin. Razlog zašto je opasan, je baš taj jer su kao tornado uletili i pokupili toliko novca od ljudi, a zauzvrat ostavili toliki broj “kripto valute” ekvivalentnu Excel tabeli.

Naime pišem ovo i razloga, što je većina ekipe iz Scamhunter-a nije više tu ili su jednostavno previše zauzeti svojim životom.

Jedan od istaknutijih Crypto.ba ScamHuntersa sa kojim sam imao zadovoljstvo raditi je naš stari član @eBunny, kojem nije moglo promaći ni najmanji detalj kada se nešto analizira.

Poznata uzrječica koju smo koristili jeste baš bila “daj github link” :smiley:

Želio bi da na neki nacin podstaknem nove korisnike koji nam se pridružuju, da mi pomognu na ovom polju koji je uistinu spasio dosta novca svim onima koji su u jednom trenutku došli u kontakt sa Onecoinom.

Na ovaj način ćete, nakon što pročitate par textova o onome što smo radili, početi učiti šta to predstavlja prava Blockchain tehnologija, a šta je to lažna kripto valuta.

Najbitnije pitanje koje smo vidjeli da pali, gdje se uspaniče jna prvu, jer ne zna o čemu pričate.

Zapamtite, ta osoba vama prodaje coine lažne koje je on kupio isto tako lažno.

Talking about bad reff

“Da li možemo da vidimo vaš kod na Github-u” :smiley:

U cilju podsticaja, spreman sam izdvojiti mali bounty reward za novonastalu ekipu #scamhunters-a

Have fun!

1 Like