Nokia TV

Ako tražite moderan Android TV uređaj - barem ako živite u pravom dijelu svijeta nećete morati izdvojiti puno para. Nokia ( ili bolje rečeno, njen vlasnik licence Streamview ) lansira mnoštvo Android televizora za koje postoji obećanje da će biti pristupačni, a nude pogodnosti poput 4K i HDR.

Raspon modela kreće se od 43-inčnog 4300A do 75-inčnog 7500A. Svi ovi LCD televizori s markom Nokia uključuju 4K, HDR ( koristi HDR10 ) i daljinski upravljač s mogućnošću glasovne kontrole pomoću Google Asistenta.

Nećete pronaći luksuz poput visoke brzine osvježavanja ( opseg je do 60Hz ) a sami uređaji rade sa Androidom 9. Dobijate mikro zatamnjenje LED dioda, četiri HDMI izlaza i vreme odziva ne duže od 9,5 ms. Za one koji žele mali televizor idealan je model 3200A koji prikazuje sliku u FullHD 1080p rezoluciji, veličine je 32", uključuje HDR i ima tri HDMI izlaza.

Još uvijek se čekaju cijene, tako da nije sigurno koliko će Nokia Android televizori biti pristupačni. Ali ipak, Nokia je naglasila da će čak i 4K televizori biti “jeftini modeli”.

1 Like