Najveći online shop u Švicarskoj počinje prihvatati Bitcoin

image

Švicarski kupci Digitec-a i Galaxusa sada mogu plaćati bitcoin-om 00 kada kupuju online. Osim BTC-a, ostali altcoini koji će biti prihvaćeni su Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Cash SV (BSV), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Binance Coin (BNB), Litecoin (LTC), TRON (TRX). OmiseGo (OMG) i NEO (NEO).

“Kripto valute su fascinantne i mogu postati relevantno sredstvo plaćanja u e-trgovini. Željeli bismo podržati ovaj razvoj “, kaže suosnivač Digitec-a Oliver Herren i glavni direktor za inovacije. “Željeli smo to raditi dugo vremena, ali napor je bio predug za dugo vremena.”

Na pitanje zašto je njegova tvrtka spremna prihvatiti ove alternativne načine plaćanja, Herren je objasnio:

Zato što ih imate i želite ih koristiti. Ili zato što ih ne možete pretvoriti u pravi novac jer vaša banka to ne prihvaća. Ili možda samo zato što može i voli isprobavati nove stvari.

Tvrtka, međutim, priznaje da to uglavnom radi kako bi postigla bodove s mlađom, tehnički pametnom masom, pozicionirajući se kao napredna tvrtka.

Istodobno, volatilnost cijena neće biti problem, kažu u tvrtki. Sve transakcije obrađuje treća strana procesor plaćanja Coinify i odmah se pretvaraju u švicarske franke.

Međutim, nova opcija plaćanja bit će dostupna samo švicarskim kupcima. Međutim, ako inicijativa postane uspješna, tvrtka će tu opciju proširiti i na njemačke kupce.

Postupak je prilično izravan. Na blagajni kupac će odabrati opciju plaćanja “cryptocurrencies”. Nakon toga će biti preusmjereni na Coinify web stranicu na kojoj je odabran određeni kripto novčić.

Dati tečaj bit će fiksiran na 15 minuta, a na stranici će se prikazati adresa kao i QR-kod na koji će korisnik poslati uplatu.

Dok Digitec Galaxus neće naplatiti nikakve naknade za kripto valutu, Coinify će naplatiti naknadu za konverziju u iznosu od 1,5 posto od iznosa kupnje.
Drugi švicarski trgovci vjerojatno će slijediti

Sada, kada je vodeća tvrtka na maloprodajnom tržištu poduzela tako hrabar korak, vjerojatno je da će njezini konkurenti slijediti taj primjer, osobito u zemlji u kojoj je usvajanje bitcoin-a dobilo uporište.

U stvari, Switzerlad je rasadnik za usvajanje bitcoin-a i industriju blockchaina. Redovito ugošćuje kriptovalutne događaje, a burza je uvela proizvode povezane s kripto valutama kao što je Bitcoin ETP.

Zemlja je također dom mnogim kripto startupima koji su pronašli dom u švicarskom gradu Zugu, također poznatom kao o Crypto dolina., Štoviše, stanovnici grada mogu čak platiti komunalne usluge u bitcoinima.

Čak se i ulaznice za željeznički sustav u zemlji mogu kupiti za Bitcoin na svakom kiosku.

Za razliku od toga, inicijativa za vozne karte, koju su u medijima kritizirali kao skupe i nejasne, Digitec Galaxus kaže kako će proces plaćanja biti lakši i transparentniji.

Kada kupite nešto od Digiteca ili Galaxusa, stopa će biti fiksna za 15 minuta. To znači da se kao kupac ne morate bojati loših iznenađenja, kaže tvrtka.

1 Like

Ma super vijesti, znaju i oni kad će počet prihvatat’ - u pravo vrijeme :grin:

1 Like