Najfinije varaždinske klipiće možete platiti bitcoinom

FIMA Pay našla se za Nikolinje u čizmici à la carte - Studentskog restorana u Studentskom centru Varaždin.

Od sada možete popiti kavu i, između ostalog, pojesti najfinije varaždinske klipiće u varaždinskom Studentskom restoranu i uvjeriti se u savršeni spoj ugodne atmosfere i funkcionalnosti suvremene tehnologije plaćanja.

Zašto baš à la carte ? Taj varaždinski studentski restoran među prvim je studentskim objektima u Hrvatskoj koji je u svoju ponudu uveo mogućnost plaćanja kriptovalutama.

Otkud ideja za plaćanje kriptovalutama? Zaposlenici kažu kako su studenti pokazali već ranije interes za kriptovalute i plaćanje u toj valuti. Stoga taj potez studentskog restorana pokazuje kako se à la carte trudi biti kreativan, inovativan i ugoditi svojim gostima, a velik dio njih čine studenti varaždinskog Sveučilišta. S obzirom na to da su mnogi među njima upoznati s kriptovalutama i modernim oblikom plaćanja računa, Studentski restoran im je odlučio izići u susret.

Plaćanje kriptovalutama obavlja se putem kriptomjenjačnice i slično je kartičnom poslovanju. U kafiću je instaliran FIMA Pay kripto POS terminal, a student koji na svom mobitelu ima instaliranu aplikaciju za plaćanje kriptovalutama prisloni svoj mobitel uz POS uređaj, skenira QR kod preko walleta (digitalni novčanik) koji posjeduje te tako brzo i jednostavno plati ono što je konzumirao. Student može i odabrati kriptovalutu kojom želi platiti, a trenutno su u ponudi bitcoin , ether , litecoin i bitcoin cash .

Usklađenost ovakvog načina plaćanja s hrvatskim zakonskim propisima

Svaki račun plaćen kriptovalutama proslijeđuje se FIMI Plus koja u realnom vremenu obavlja uslugu mjenjačnice i pretvara kriptovalutu u kune.

Čestitamo Studentskom restoranu a la carte na ovoj domišljatoj ideji. Ovo je još jedan dokaz da je Varaždin u mnogim pogledima otvoren za digitalizaciju i modernizaciju sustava plaćanja, ali i pokazatelj u kojem pravcu razvoj usluga plaćanja ide. Konačno, ovakav način plaćanja može se pokazati veoma koristan studentima koji zaborave novčanik – dovoljno je da imaju mobitel pri ruci. A od njega se, to je poznato, nove generacije nikad ne odvajaju.

4 Likes

Fino je vidjeti da se dešava ovakvo nešto, naravno gdje će prije napredak nego kod studenata…

Recite mi da li planirate proširiti se na područje BiH ?

Ako imate kakvih slika vezano za ovaj post, bilo bi cool.

:slight_smile:

1 Like

Ovo je za sad jedina fotografija iz restorana, jer vani je bilo hladno pa nemamo sliku eksterijera, a klipiće smo uspjeli pojesti prije nego što smo okinuli fotku. :rofl:

U budućnosti naravno planiramo proširiti svoju uslugu, no svi zainteresirani slobodno nas kontaktiraju na fimaplus@fima.com. :slightly_smiling_face:

2 Likes