Mt Gox, agonija se nastavlja

Crypto Exchange Mt. Gox prema nalogu vrha suda u Tokiju jutros je dobio dvomesečno produženje plana sanacije od 1,7 milijardi dolara, prema službenoj izjavi. Potez je poslednji u dugom nizu odlaganja.

“Okružni sud u Tokiju izdao je naredbu o produženju roka za podnošenje plana sanacije do 15. decembra 2020.”, rekao je Mt. Goxov poverenik Nobuaki Kobayashi.
Dodao je, “Poverenik za rehabilitaciju trenutno formuliše plan rehabilitacije, ali kako postoje stvari koje zahtevaju detaljnije ispitivanje s obzirom na plan rehabilitacije, postalo je potrebno produžiti rok za podnošenje zahteva.”

Sada već neaktivan Mt. Gox, nekada najveći svetski Crypto Exchange koji je u svojim ranim godinama obrađivao preko 70% svih Bitcoin transakcija hakeri su napali početkom 2014. godine i tada je izgubio oko 740.000 Bitcoin-a. Hakovanje je bilo najveće od mnogih prethodnih napada u godinama od 2010-2013.

Međutim, od ukradenog plena pronađeno je 100.000 Bitcoina u starom Mt. Gox wallet-u i oporavio se nekoliko meseci nakon toga, označavajući početak višegodišnje sudske bitke između Mt. Gox-a i njegovih poverioca (žrtve) da namire svoja izgubljena sredstva koja su poverili exchange-u.

U 2018. godini Mt. Gox je rekao da namerava otplatiti sve pogođene račune svojim stečajnim fondom - za koji se tvrdi da je sadržavao preko 150.000 Bitcoina - bilo u Bitcoin-u ili u gotovini (ako su njihovi računi u trenutku hakovanja imali kriptovalute koje nisu Bitcoin), ali je od japanskih sudova tražio vreme da izradi plan rehabilitacije. Plan koji je još uvek aktuelan i nije sproveden.

1 Like