Motley Fool troši 5 miliona dolara za Bitcoin, a cilja za 10 puta za 15 godina

Web lokacija za investiranje Motley Fool preporučuje čitateljima da kupe Bitcoin, za koji vjeruje da bi mogao vrijediti 10 puta veću trenutnu vrijednost u roku od 15 godina.

Uprkos svom imenu, Motley Fool je poznat po izdavanju savjeta o ulaganju. Danas je čitateljima savjetovalo da kupuju Bitcoin.

I ne samo to, već privatna investicijska savjetodavna kuća kupuje 5 miliona dolara brzo rastuće imovine koja trenutno trguje na rekordno visokih 52.000 dolara.

“Iako će Bitcoin možda i dalje biti nestabilan u kratkom roku, mislimo da dugoročno ima 10 puta veći potencijal od današnjih razina, kao dio raznolikog portfelja”, objavila je web stranica u današnjem postu. “Planiramo zadržati ovu Bitcoin investiciju dugi niz godina.”

Spomenuo je tri razloga za svoje ulaganje u Bitcoin. Prvo, vjeruje da će Bitcoin s vremenom postati bolji zaliha vrijednosti od zlata. Drugo, ako se cijena stabilizira, BTC se takođe može koristiti kao sredstvo razmjene. Na kraju, kompanija to vidi kao zaštitu od inflacije.

Za razliku od tvrtke za poslovnu inteligenciju MicroStrategy, koja je slijedila agresivnu strategiju kupnje Bitcoina, Motley Fool ne ide sve na BTC.

Kao dio svoje 10x kampanje, koja je tako nazvana jer se fokusira na investicije koje imaju potencijal za ostvarivanje 1.000% povrata, preporučuje držanje 30 odvojenih dionica najmanje pet godina. S raznolikim portfeljem, razmišljanje ide, čak i ako neka imovina ne propadne, veliki pobjednici zauzvrat će stvoriti veliku nevolju.

Oni koji drže Bitcoin sigurno se nadaju da je Motley Fool ozbiljna.
Za razliku od tvrtke za poslovnu inteligenciju MicroStrategy, koja je slijedila agresivnu strategiju kupnje Bitcoina, Motley Fool ne ide sve na BTC.

Izvor: Motley Fool Drops $5 Million on Bitcoin, Aims to 10X in 15 Years - Decrypt