Morgan Stanley: Izvještaj

Morgan Stanley-ova $150,000,000,000 investicijska ruka koja razmatra kupovinu bitcoina: Izvještaj

Counterpoint Global, investicijska ruka Morgana Stanleyja vrijedna 150 milijardi dolara, navodno razmatra dodavanje Bitcoina u svoj portfelj imovine s visokim rastom.

Prema izvještaju Bloomberga, izvori upoznati s temom otkrivaju da investicijski nemin istražuje je li vodeća kripto imovina pogodna za njegove investitore.

Counterpoint Global uspio je ostvariti dobit od preko 100% u pet od svojih 19 fondova u 2020. Značajna ulaganja u portfelj kompanije uključuju Amazon, Shopify, Slack Technologies, Zoom i Moderna.

Ako tvrtka nastavi s Bitcoin investicijom, za koju će biti potrebno odobrenje regulatora, pridružit će se rastućoj listi financijskih institucija i korporacija koje su popustile i dodijelile kapital Bitcoin-u tijekom posljednjih nekoliko mjeseci.

Potencijalni prelazak Counterpoint Globala u vodeću svjetsku kriptovalutu odjekuje od predviđanja nekih analitičara da se institucionalni novac sprema za gomilanje u BTC. Raoul Pal, makro guru i suosnivač Real Vision Finance, rekao je u decembru da je plimni talas institucija spreman da kupi Bitcoin.

„Institucije još nismo uvukli u ovo. Svi oni ulaze u to. Znam da jesu jer razgovaram sa svima njima. Upravo sam razgovarao s najvećom firmom za investicijske savjetnike u Sjedinjenim Državama. Njihov osnivač podučava što više mogućih investicijskih savjetnika zašto Bitcoin - oni još ne mogu ulagati jer nema ETF-a - ali u trenutku kada ovi dođu, ovi momci imaju 5 bilijuna dolara imovine među zajednicom američkih investicijskih savjetnika samo u SAD-u i ako bi ubacili 10 baznih bodova, to je odmah 5 milijardi dolara, ali šanse su da će to biti mnogo više jer je to vrlo brzorastuće sredstvo. "

Izvor: https://dailyhodl.com/2021/02/15/morgan-stanleys-150000000000-investment-arm-considering-buying-bitcoin-report/