MoneyGram odustaje od Ripple-a pozivajući se na tužbu SEC-a

MoneyGram više neće koristiti Ripple-ov proizvod likvidnosti zasnovan na XRP-u zbog “neizvjesnosti” oko ove kripto imovine.

Usluga bankovnih transfera MoneyGram obustavio je partnerstvo s Ripple Labs nakon tužbe SEC-a protiv kompanije za kripto plaćanja.

Ta tužba, podnesena u decembru, tvrdila je da je Rippleova prodaja kriptovalute XRP, počevši od 2013., bila neregistrirana ponuda vrijednosnih papira.

Vodeći menadžer kripto imovine Grayscale raspustio je svoje povjerenje usmjereno na XRP. XRP je u jednom trenutku bio treća najveća kripto valuta po tržišnoj kapitalizaciji, ali je znatno opao u cijeni nakon tužbe.

MoneyGram je to objavio u ponedjeljak u svojoj Q4 objavi zarade.

“Zbog neizvjesnosti u vezi s njihovim tekućim parnicama s SEC-om, kompanija je obustavila trgovanje na Ripple-ovoj platformi”, napisao je MoneyGram. Kompanija je dodala da “ne planira nikakvu korist od naknada za razvoj tržišta Ripple u prvom tromjesečju”, što znači da u ovom kvartalu ne očekuje nikakav prihod od svog Ripple ugovora. Predstavnici MoneyGrama nisu bili odmah dostupni za komentar.

Ripple je u izjavi poslanoj Decryptu rekao da je 2019. godine potpisao višegodišnji ugovor s MoneyGramom koji je “još uvijek na snazi ​​i nije ograničen na njihovu upotrebu ODL [likvidnosti na zahtjev]”. Glasnogovornik Ripplea dodao je: "Zajedno aktivno iskorištavamo i istražujemo slučajeve alternativne upotrebe. Radujemo se što ćemo pronaći put naprijed s MoneyGramom i vjerujemo da će u SAD-u biti više regulatorne jasnoće za upotrebu digitalnih sredstava i blockchain tehnologije na kraj ove parnice. "

Dio ideje koja stoji iza XRP-a je da pomaže bankama da učinkovitije prebacuju novac - tokom godina Ripple se udruživao s tradicionalnim institucijama poput Santander banke i Bank of America kako bi koristio svoj softver koji XRP koristi kao sredstvo likvidnosti.

MoneyGram je koristio Ripple kao sredstvo za olakšavanje međunarodnih plaćanja. U novembru 2019. Ripple je završio investiciju od 50 miliona dolara u uslugu transfera novca.

Nakon što je SEC najavila optužbe protiv Ripplea, MoneyGram je u početku rekao da će poduzeti pristup čekanja i odgađanja bilo kakvih pitanja o budućnosti partnerstva.

U to vrijeme, MoneyGram je rekao da će “nastaviti pratiti bilo kakav potencijalni utjecaj kako se bude razvijao razvoj tužbe”. Međutim, kompanija je tada naglasila da nije koristila Rippleov proizvod za likvidnost na zahtjev ili RippleNet, “za direktne transfere potrošačkih sredstava - digitalnih ili na neki drugi način”.

Dionice MoneyGrama krenule su u padu nakon iskaza dobiti i pada, blizu 24%. Kompanija je u prvom kvartalu prijavila zaradu od 323,3 miliona dolara, ispod očekivane 325,7 miliona dolara.

Izvor: MoneyGram Drops Ripple Citing SEC Lawsuit - Decrypt

Baj baj xrp … ti legalni skemu!

1 Like