Mining rig

Vrijedi li za ovu masinu dati 1750€ vase misljenje?
Grafika: 2x Sapphire Pulse RX 570 i 2x Gigabyte Aorus 4GB
Napajanje: Sama Armor 750w
Memorija: SSD Samsung Evo 250gb
Matična: Asrock h55de3
RAM: 4gb
Proceros: Intel i3 540 3.07ghz.
Ekstenderi 4 komada

Preskupo je to!
Za te pare mozes napraviti masinu sa RX580 8GB

bas je skupo ne isplati se kad za 2250€ mozes uzeti rx570 rig sa 6 kartica mislim ne trenutno ali kad cijene se malo ustabilizuju

Mozete li preporuciti onda neku dobru masinu za kupiti u BiH za max 1800€? Trazio sam po olx.ba al su sve uglavnom preskupe i precijenjene.

Pa uglavnom je sve tako ako hoces gotovo, precijenjeno i iskoristeno!
Moras sam sloziti ako zelis nesto kako treba.

ljudi pitanje, da li ima neke veze za majnanje ako je monitor uključen u jednu grafičku, da li je bolje da se ukine na matičnoj ploči korištenje interne grafike odnosno mogućnost displeja, ili da se monitor uključi na matičnu ploču? nekako mislim da mi je hash pao kad sam monitor stavio na matičnu il je to bio trenutni pad nisam siguran, a kad ovako posmatram miner, vidim da na jednoj GPU konstantno varira hash. pada ispod ostalih kartica, tj predpostavljam na onoj gdje je uključen monitor…sad buni me to malo, kako bi bolje bilo stavljat monitor?

Monitor uvijek stavis na integrisanu grafiku ukoliko je imas, jer ako ga stavis na grafiku kojom majnas imaces upravo to sto ti imas, manji hashrate na toj grafici.

Ja tavih problema nisam imao. Moguce je svašta.

Nisu to nikakvi problemi, to je normalna stvar. Prikazivanje slike na monitoru trosi odfedjene resurse graficke koje ona nemoze u tom trenutku koristiti za mining. Ako imate mjerac potrosnje pogledajte samo potrosnju kada je racunar upaljen i radi sa monitorom upaljenim i kada windows ugasi sliku, zna nekada i po 50watt razlikr biti.