Crypto.ba

Milijarder Mark Cuban gradi digitalnu umjetničku galeriju za NFT-ove

Mark Cuban - milijarder,poduzetnik,vlasnik košarkaškog kluba,producent…a sada proširuje opseg svog sudjelovanja na digitalnu umjetnost i nezamjenjive tokene

Zvijezda milijardera Shark Tank i vlasnik Dallas Mavericksa potvrdio je za The Block da gradi novu galeriju za digitalnu umjetnost i kolekcionarstvo, obilježavajući najnovije predstavljanje proizvoda na rastućem tržištu. Prema Kubanu, web stranica je aktivna, a u početnim danima postojanja posjetila je desetke hiljada posjetioca.

Novi projekt - nazvan Lazy.com - zapravo je internetska galerija za umjetnička djela, rekao je Kuban.

Iako postoji nekoliko mjesta na kojima kreatori mogu stvarati i praviti vlastitu umjetnost, ne postoji jednostavan način za izlaganje NFT-ova.

“Proces pridruživanja platformi prilično je jednostavan. Korisnici se mogu prijaviti s adresom e-pošte i dodati svoj MetaMask novčanik. Nakon što stvore jedinstveni URL, svoju NFT kolekciju mogu dijeliti na različitim mrežama društvenih medija, kao i putem e-pošte i teksta. Platforma ne prikazuje adrese novčanika korisnika”

NFT tržište je u plamenu", rekao je Cuban u poruci The Blocku. “Bit će zanimljivo vidjeti što slijedi u smislu natjecanja za razmjenu misli i dolara.”

Čini se da milijarderi znaju šta rade,a šta vi mislite o svemu ovome javite nam u komentaru.

Izvor:Billionaire Mark Cuban is building a digital art gallery for NFTs

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF