MicroStrategy grabi još 10 milijuna dolara u bitcoinima

MicroStrategy sada drži ukupno 4,4 milijarde dolara u bitcoinima, iako je za zalihu platio samo otprilike polovicu.

Davatelj usluga u oblaku MicroStrategy kupio je dodatnih 10 milijuna dolara u bitcoinima. Ovo je najnovije u nizu kupovina Bitcoina, budući da tvrtka nastavlja dodavati na svoje 4,4 milijarde dolara.

Izvršni direktor MicroStrategyja Michael Saylor objavio je danas da je tvrtka kupila 205 Bitcoina za oko 10 milijuna dolara. Plaćala je prosječnu cijenu od 48.888 dolara po Bitcoinu.

Tvrtka koja je prošlog mjeseca kupila milijardu dolara u bitcoinu, sada ima ukupno 91 064 bitcoina. Za ovu je zalihu ukupno platio 2,19 milijardi dolara.

Kao što je Decrypt izvijestio 25. veljače, tvrtka je objavila da je kupila 19.452 Bitcoina, vrijednih 1,026 milijardi dolara u to vrijeme, po prosječnoj cijeni od 52.765 USD po BTC-u. To je učinio nudeći još više konvertibilnih novčanica, ovaj put uz 0% kamate.

Tvrtka planira nastaviti ulagati u Bitcoin i povećavati svoje udjele, navodi se u nedavnoj izjavi.

“Nastavit ćemo provoditi našu strategiju stjecanja bitcoina s viškom gotovine i s vremena na vrijeme, u skladu s tržišnim uvjetima, možemo izdavati dužničke ili vlasničke vrijednosne papire u transakcijama za prikupljanje kapitala s ciljem korištenja prihoda za kupnju dodatnih bitcoina”, rekao je rekao je.Izvršni direktor MicroStrategyja Michael Saylor.

Izvor: MicroStrategy Snaps Up Another $10 Million in Bitcoin - Decrypt