MetaMask wallet

Za mene odličan ETH wallet, nešto kao MEW na steroidima. Izrazito lijep UI prejednostavan za korištenje i slanje tokena. Ja ga lično koristim u decentraliziranim aplikacijama (il ti ga Dapps) tipa CryptoKitties, ForkDelta, IDEX itd. U novom update-u ovog novčanika u mogućnosti ste da ga povežete sa Trezorom.

U videu ispod možete da pogledate intro(ovo je stari UI naravno u opcijama možete da podesite koji želite)

Ako negdje zapne tu sam, također želim vam ugodno korištenje ovog novčanika.

1 Like

Ubacili smo na forum ETH tip bot koji koristi Metamask, pa ćemo ovaj koji dan testirati :slight_smile:

1 Like

Super! :+1:

MetaMask 4.12 sada podržava Ledger hardverske novčanike! Ako imate Ledger, sada ga možete povezati sa MetaMask i koristiti ga za slanje transakcija na ETH mreži. U gornjem desnom meniju kliknite na “Connect Hardware Wallet”, pratite nekoliko jednostavnih koraka i spremni ste za korištenje.

Kada povežete vaš Ledger, moći ćete da šaljete transakcije, provjerite ETH ili Token stanje na svojim Ledger-ima, i to bez ubacivanja vašeg privatnog ključa bilo gdje.

1 Like

Upozorenje za korisnike Metamask plugina.

Novi Phishing Attack predstavlja problem MetaMask Ethereum novčaniku.


Blockchain firma za analitiku “CipherTrace” prepoznala je povišenje u postovima o zlonamjernoj verziji MetaMaska.

  • CipherTrace je identificirao zlonamjernu web stranicu koja se predstavlja kao MetaMask.
  • URL očiglednog phishing napada preusmjerava korisnike na web mjesto koje izgleda gotovo identično MetaMask-u.
  • Jedan korisnik Twittera izrazio je svoju zabrinutost zbog ove web stranice s MetaMaskom u tvitu.

Firma za obavještavanje o kriptovalutama CipherTrace izvijestila je jučer da je zabilježila povećanje broja postova u kojima se navodi da su korisnička sredstva ukradena putem phishing napada proširenja Chrome pretraživača koji se maskira kao popularni Ethereum novčanik MetaMask. (sreća ne koristim chrome :smiley: )

MetaMask - dodatak za preglednik koji služi kao Ethereum novčanik - pruža korisnicima pristup jedinstvenoj Ethereum adresi koja je neophodna za kupovinu i prodaju Ethereuma ili žetona zasnovanih na Ethereumu.

Ali MetaMaskov novčanik je na mreži, što znači da može biti ranjiv na phishing napade - gdje prevaranti iskorištavaju korisnikove lične podatke.

Pripazite se ko koristi Metamask i Chrome!