Za mene odličan ETH wallet, nešto kao MEW na steroidima. Izrazito lijep UI prejednostavan za korištenje i slanje tokena. Ja ga lično koristim u decentraliziranim aplikacijama (il ti ga Dapps) tipa CryptoKitties, ForkDelta, IDEX itd. U novom update-u ovog novčanika u mogućnosti ste da ga povežete sa Trezorom.
U videu ispod možete da pogledate intro(ovo je stari UI naravno u opcijama možete da podesite koji želite)
Ako negdje zapne tu sam, također želim vam ugodno korištenje ovog novčanika.
MetaMask 4.12 sada podržava Ledger hardverske novčanike! Ako imate Ledger, sada ga možete povezati sa MetaMask i koristiti ga za slanje transakcija na ETH mreži. U gornjem desnom meniju kliknite na “Connect Hardware Wallet”, pratite nekoliko jednostavnih koraka i spremni ste za korištenje.
Kada povežete vaš Ledger, moći ćete da šaljete transakcije, provjerite ETH ili Token stanje na svojim Ledger-ima, i to bez ubacivanja vašeg privatnog ključa bilo gdje.
Blockchain firma za analitiku “CipherTrace” prepoznala je povišenje u postovima o zlonamjernoj verziji MetaMaska.
CipherTrace je identificirao zlonamjernu web stranicu koja se predstavlja kao MetaMask.
URL očiglednog phishing napada preusmjerava korisnike na web mjesto koje izgleda gotovo identično MetaMask-u.
Jedan korisnik Twittera izrazio je svoju zabrinutost zbog ove web stranice s MetaMaskom u tvitu.
Firma za obavještavanje o kriptovalutama CipherTrace izvijestila je jučer da je zabilježila povećanje broja postova u kojima se navodi da su korisnička sredstva ukradena putem phishing napada proširenja Chrome pretraživača koji se maskira kao popularni Ethereum novčanik MetaMask. (sreća ne koristim chrome )
MetaMask - dodatak za preglednik koji služi kao Ethereum novčanik - pruža korisnicima pristup jedinstvenoj Ethereum adresi koja je neophodna za kupovinu i prodaju Ethereuma ili žetona zasnovanih na Ethereumu.
Ali MetaMaskov novčanik je na mreži, što znači da može biti ranjiv na phishing napade - gdje prevaranti iskorištavaju korisnikove lične podatke.