MasterCard će omogućiti plaćanja kriptovalutama

MasterCard (MA) je potpisao ugovor s kripto-startupom Wirex kako bi izdali MasterCard debitne kartice koje ljudima omogućuju držanje i trošenje kriptovaluta


Iz MasterCarda su u ponedjeljak dali izjavu u kojoj su naveli da su odobrili londonskom Wirexu licencu za članstvo i dodali ga u svoju mrežu za izdavanje kartica. Ovaj ugovor omogućuje Wirexu da izdaje kartice na platnoj mreži MasterCarda.

Iz MasterCarda su također rekli da će proširiti program kriptovaluta kako bi drugim kompanijama olakšali posao izdavanja.

  • Tržište kriptovaluta i dalje sazrijeva, a Mastercard ga unaprjeđuje, stvarajući sigurna i pozitivna iskustva za potrošače i poduzeća u današnjoj digitalnoj ekonomiji - rekao je Raj Dhamodharan, izvršni potpredsjednik za digitalnu imovinu, blockchain proizvode i partnerstva u Mastercardu te dodao da suradnja s Wirexom i širim kripto-ekosustavom ubrzava inovacije i omogućuje potrošačima veći izbor u načinu plaćanja.

Wirex, osnovan 2014. godine, je osmislio aplikaciju koja omogućuje ljudima da drže i troše kriptovalute poput bitcoina (BTC-GBP) i ethera (ETH-GBP). Aplikacija je povezana s karticom koju trenutno izdaje MasterCard, a koja omogućava korisnicima da plaćaju kriptovalutama, koje se automatski konvertiraju u fiducijarnu valutu na prodajnom mjestu.

Mediji su još u travnju izvijestili da Wirex ima preko 3 milijuna kupaca, a njegove usluge pokrenute su u preko 130 zemalja.

  • Iznimno smo uzbuđeni zbog činjenice da je Wirex prva kripto-nativna kompanija koja je dobila članstvo od Mastercarda - rekao je Pavel Matveev, izvršni direktor i suosnivač Wirexa i dodao da ovaj pothvat predstavlja sve veći interes i priznanje za prihvaćanje kriptovaluta od strane vodećih tijela i regulatora te će nam pomoći da ostvarimo svoju viziju osvještavanja svih da dožive svijet u kojem su sve valute, tradicionalne i kriptovalute, jednake.

Wirex je reguliran zakonima britanskog nadzornog tijela za financije (FCA), a iz MasterCarda su na kraju dodali kako će raditi samo sa startupovima koji su u potpunosti u skladu s lokalnim zakonima.

2 Likes