LOVA.BA i BCX.BA - Nova mobilna aplikacija

Pozdrav raja. Recenzija sajta LOVA.BA i BCX.BA - Nova mobilna aplikacija
PS. Video se trenutno uploaduje pa malo pricekajte ako jos nije spreman, da cujem i vase komentare

4 Likes

Prije svega hvala na lijepim riječima i željama :slight_smile:

Što se tiče samog videa moram dati par komentara.
Prvo, definitivno ima prostora za kritiku, ali trudimo se da peglamo i mislim da je u zadnje vrijeme dosta operativnih stvari rješeno što se tiče BCXa. Ima još taskova, osim RXCa prioritet nam je da rješimo ETH sistem jer su provizije prevelike, a radimo i na dodavanju novih asseta.
Drugo, u klipu u dijelu u kojem u pokazuješ BTC kripto novčanik, imaju opcije : uplata (primanje), ima isplata (slanje), zamjena (mjenjačnica) ali novost je opcija plati…i ne nije greška kako si rekao…klikom na plati vodi te na pregled računa za plaćanje, a ikonica na dnu ekrana pali kameru telefona za skeniranje QR koda :wink:

Za crypto.ba ekipu evo i par insajderskih informacija. LOVA je nešto na čemu smo radili zadnjih cca godinu i po dana i u principu je projekat koji predstavlja ekstenziju onoga što vam je na BCXu poznato kao KM novčanik. Do sada su naši korisnici mogli u KM-u da vrše samo uplate i isplate na svoj bankovni račun, a od skora i putem paypala. Međutim, uz LOVA aplikaciju, sada je korisnicima omogućeno i da uplaćuju i isplaćuju gotovinu na prodjanim mjestima koja su i do sada služili za dopunu računa za mobitel ili kupovinu bonova za dopunu. Dodatno, omogućen je transfer novca između klijenata, što znači da sad možete poslati i drugom korisniku (čak i ako nije lova odnosno bcx korisnik) jednostavno samo putem mail adrese. Na to sve, omogućeno je i plaćanje roba i usluga kroz LOVA aplikaciju. U startu krećemo sa cca 2000 prodajnih mjesta preko kojih se uplaćuju dopune, ali naša komercijala kreira i mrežu ostalih trgovaca gdje je moguće vršiti plaćanje preko LOVA aplikacije. Sistem funkcioniše tako da oni koji žele da prodaju robe i uslugu odnosno da naplaćuju nešto, jednostavno idu na opciju primi i ili pošalju sliku QR koda svog novčanika ili kliknu na “zahtjevani iznos” gdje unesu iznos koji žele da prime/naplate i dobiće QR kod sa tim iznosom. Druga opcija je da pošalju taj isti zahtjev ne sa QR kodom nego sa mailom, te mogu direktno da pošalju zahtjev za plaćanje na mail drugog korisnika (slično kao predračun). Korisnik može da plati odmah ili kasnije ili da odbije zahtjev. Uglavnom moć LOVE je u instant transakcijama KM, gdje sada imamo opcije uplate i isplate kao i do sada, ali i slanja, primanja, plaćanja i naplate, te kao bonus za trgovce i kreiranje LOVA dopuna i LOVA bonova.
Kao šlag na tortu, u lovi imate i BCX kripto novčanike, a velika novost je da se sad sva KM plaćanja mogu vršiti i u kriptu i to instant !!! Ono što smo svi priželjkivali je da je sada konačno moguće platiti račun u prodavnici ili kafiću kriptom.
Konkretno, u pozadini BCX vrši konverziju kripto/KM u realnom vremenu i vrši prenos KM na račun trgovca. Biće tu još opcija i dodatnih servisa ali više oko toga malo kasnije.
Inače aplikacija je online bukvalno od juče :), nije još ni krenula promocija, ali vidimo da su već krenule registracije. Opcije puštamo sekvencijalno kako sa tehničke strane migriramo produkciono okruženje i kako se ostali partneri uključuju u sistem.
Što se tiče BCX korisnika, svi koji imaju BCX nalog ne trebaju da kreiraju novi LOVA nalog već da koriste BCX login za LOVA aplikaciju. Sve što je potrebno da bi koristili aplikaciju je da u svom BCX nalogu na meniju novčanici uključe LOVA opciju. LOVA je posebna firma, ali je operativno i tehnički potpuno naslonjena na BCX platformu.
Ovo su neke informacije za početak, više detalja i informacija ćemo puštati uskoro.

P.S. što se tiče forumaša koji je postavio klip, neka se javi tiketom u BCX pa da mu pošaljemo LOVA bon da testira :wink: Zaslužio je

2 Likes

Hvale vrijedan poduhvat koji će jako doprinijeti prihvatanju crypto u svakodnevnici!!!

Jošt kada listirate domaći, RXC coin, to će tek da bude pun pogodak :slight_smile:

2 Likes

Napomenuo u tekstu da je to trenutno jedan od prioriteta…Rux sa borisom radi na tome…Imali smo oko Love dosta posla, u zadnja 3 ili 4 mjeseca baš intenzivno jer nam je bio cilj da pustimo sve prije nove godine (u stvari prvi rok je bio 1.9 :slight_smile: Uglavnom biće, nadam se vrlo brzo.

4 Likes

Da iskoristim priliku da pitam kada ce referal program krenuti na bcx. Odavno je status - uskoro.
Hvala, sretno.

1 Like

Da postoji taj sistem, ja bi trebao platu da imam koliko sam preporuka napravio

Evo po dogovoru i video. Hvala Nikola za bon pa se dalje cujemo da napravimo i taj giveaway za nove ali i postojece korisnike.

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF