Litecoin i Cardano partnership?

Litecoin (LTC) i platforma za pametne ugovore ( smart contracts ) Cardano (ADA) istražuju partnerstvo „Velvet Fork“ koje će otključati nove funkcije u 10. najvećoj kriptovaluti kao što su međusobne komunikacije, mogućnosti pametnih ugovora i poboljšana skalabilnost.

U julu je kreator Cardana Charles Hoskinson pozvao kreatora Litecoin fondacije Charliea Leeja da potencijalno sarađuju na testiranju cross-chain komunikacije između ove dvije kripto valute.[/justify]
[left][justify]Od tada su dva tima u komunikaciji, kaže direktor projekta Litecoin Foundation, David Schwartz.

„S obzirom na priliku da istražim i pružim doprinos izvodljivosti, prednostima i nedostacima takvog poduhvata, imao sam niz informativnih razgovora sa Charlesovim timom ne samo o tome šta je Velvet Fork, već i o tome kako to utječe na bazu koda i što bi to potencijalno moglo značiti za kontinuirani rast i korisnost Litecoina ne samo kao store of value, već i kao sredstva razmjene u okviru pametnih ugovora. "

Prema Schwartzu, Velvet Fork je mehanizam za nadogradnju protokola izveden na kodu kripto valute; nije ni hard fork ni soft fork, napominje Schwartz, jer ne zahtijeva konsenzus većine. Rudari će moći nastaviti služiti na mreži Litecoin-a bez obzira odluče li se nadograditi ili ne.

Uz nadogradnju Velvet Fork, Schwartz objašnjava kako se Litecoin može koristiti u smart contract platformama koristeći Non-Interactive Proofs of Work (NiPoPoW).

„Omogućava interakciju blockchaina poput API-ja, omogućavajući da se kriptovaluta poput Litecoin-a koristi u okviru pametnog ugovora u blockchainu koji ima mogućnosti pametnih ugovora (Ethereum, Cardano, itd.). U osnovi blockchain koji podržava pametne ugovore potvrđuje NiPoPow koji se koristi u Litecoin sidechain-u kojem je dodat Velvet Fork kako bi se omogućila ova akcija. "

Iako partnerstvo Velvet Fork obećava višestruke koristi za Litecoin, Schwartz naglašava da bi partnerstvo trebalo „imati smisla u smislu sigurnosti i integriteta coina“.

1 Like