Lejla Zonić Blog

Inače na internetu upoznate svakakve ljude, ali je rijetkost upoznati nekog ko je istinski svoj, nasmijan, pozitivan, tj. sve ono što nam je dato pri rođenju.

Jedno tmurno jutro, slučajno sam pročitao neki post na Twitteru, tek naknadno skontao da je u pitanju jedna jako jako pozitivna osoba koja radi na sličnoj frekvenciji kao i ja :smiley:

Ime joj je Lejla Zonić, inače kako sam shvatio da je iz Tuzle, ali radi vani konstantno, go girl!


Lejla Zonić, CEO svega!

Mali intro:

Iskusna voditeljica projekata s dokazanom historijom rada sa međunarodnim sektorom, zatim fondacijama, nevladinim i privatnim sektoru. Vješta je u poslovnom planiranju, upravljanju projektima, poslovnom razvoju i upravljanju događajima.

Lejla ima dvije potvrde o izvrsnosti koje je osiguralo veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, a radila je kao dio tima na Strategiji za mlade za Federaciju Bosne i Hercegovine. Također, radila je u timovima koji su organizirali brojne seminare i konferencije u BiH i široj regiji, uključujući brojne uloge govornika i panelista.

Bila je govornik na konferencijama koje su organizirali AIESEC, Microsoft, Ekonomski fakultet u Tuzli, Internacionalni Burch univerzitet i Ujedinjeni narodi, a na teme povezane s aktivizmom mladih i političkim sudjelovanjem mladih u BiH, ženskim pravima i brojne druge teme. Redovno je prisustvovala brojnim seminarima i konferencijama, što joj je pomoglo da stekne značajan uvid u širok spektar sektora. Bila je trenerica brojnih organizacija na temu pisanja prijedloga projekata, pisanja CV-a i angažmana mladih. Jedan od takvih treninga bio je kada je radila za Centar za promociju civilnog društva (CPCD) i Američku anbasadu u BiH. Štoviše, prošla je obuku o budžetiranju, nakon koje je pozvana da podijeli svoje uvide s političarkama u BiH.

Lejla Zonić je članica Savjetodavne skupine za mlade OSCE-a u Bosni i Hercegovini od januara 2018. godine. Prije nego što se pridružila YAG-u, surađivala je s OSCE-ovom misijom u Bosni i Hercegovini u naporima da uspostavi Vijeće mladih grada Tuzla.

Praksu je obavljala u Ujedinjenim narodima u Bosni i Hercegovini (UNDP agencija).

Kao pomoćnica izvršnog direktora u kompaniji ALMA RAS stekla je iskustvo u poslovnom razvoju, upravljanju projektima, strateškom planiranju, vođenju i upravljanju ljudima, pažnji prema detaljima, organizacijskim sposobnostima, itd.

Danas radi kao projekt menadžer u Q One Tech, kompaniji za istraživanje tržišta u razvoju i razvoju softvera za uvid u potrošače.

Nakon što saznajem da ima svoj blog u kojem objavljuje jako moćne i poučne tekstove, koji uistinu imaju cilj da pokaže mladima npr. “kako do posla”, onda meni jaka tema "Spektakl godine 2020: Kako pronaći ženu iz nužde"

Toplo preporučujem da posjetite njen blog na

https://lejlazonic.com

2 Likes

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF