Kupovina crypto iz BiH

Pozdrav ekipa,

Ja se vec neko vrijeme zanimam za crypto, pa sam napokon udlucio da udjem u cijelu pricu. Medjutim, moji pokusaji kupovine crypto preko nekih poznatih mjenjacnica (Bicance, Cex.IO i sl.) nisu dali rezultate buduci da sve kartice koje imam su odbijene.

Na koji nacin onda vi kupujete crypto iz BiH?

Hvala na pomoci! :slight_smile:

Javis se meni odemo na pivu i rijesimo to dok popijemo pivu.
Samo sto sad nisam trenutno kuci tek za mjesec pod uslovom da su neki veci iznosi u pitanju. LP!

https://forum.crypto.ba/t/bcx-rs-webinars/4299/4?u=crypto.ba

Zavisno od koje banke, ali na Binance se može kupiti sa karticom.

Druga opcija je da kupiš od nekog lično tj. preko escrow/posrednika.

S kojom bankom radi? Probao sam sa Visa i Mastercard karticama i Raiffeisen i UniCredit, ali su kartice odbijene i account na Binance blokiran. Na Krakenu odbija kartice. Je li mozda treba zvati banku nesto posebno?

provjereno, ne moras ganjati, registruj se preko BCX mjenjacnice i mozes raditi trasfer sa svoje banke na mjenjacnicu i obratno. Provjereno jer sam vec radio. Malo ces se ispegleati dok im dostavis sve dokumente za verifikaciju, ali vrijedi.
Kad prebacis pare na BCX, onda tamo kupis BTC ili neku drugu valutu, pa mozes tu trgovati ili da prebacis na neku drugu mjenjacnicu BTC pa tamo radi sta hoces.

1 Like

Pozdrav,

Ako još nisi našao način, imam ja solidnu količinu za prodati pa možemo to odraditi bez da plaćaš bilo kakvu proviziju u mjenjačnicama.

Lp

U ovakvim slučajevima direktne kupovine od nekog, koristite naš Escrow sistem kako bi i kupac i prodavač bio siguran :slight_smile: