Kraken nudi povrat novca trgovcima pogođenim padom cijena ETH-a

Kripto div Kraken nudi povrat novca trgovcima pogođenim velikim gubicima kao rezultat naglog pada cijene etera (ETH) na burzi početkom ovog tjedna.

Cijena ETH-a na Krakenu pala je na 700 dolara 22. veljače, što je znatno ispod najniže točke na ostalim glavnim burzama. Dok su ulagači lizali rane, Kraken je istražio rasprodaju i otkrio da je njegov mehanizam za trgovanje “ispravno obradio narudžbe”.

Izvršni direktor Jesse Powell javio se na Twitter kako bi objasnio da je pomicanje cijene uzrokovano ekstremnom prodajom, a istovremeno je pozvao kupce da ne trguju polugom ako ne razumiju rizike.

No, u očitom volte-faceu, Kraken nudi povrat novca kupcima tijekom cijelog tjedna. Izvještaj s vijesti New Money Review sugerira da su klijentima tvrtke Kraken ponuđeni povrati u rasponu od 5% do 50% njihovih gubitaka.

U nizu tweetova 26. veljače, Kraken’s Powell rekao je da posao “izlazi iz džepa kako bi pomogao nekim ljudima radi zadržavanja klijenta”.

“Veći slučajevi ocjenjuju se pojedinačno. Manji slučajevi dobili su automatski kredit. Iznosi se temelje na onome što bi dobili da je najniža cijena bila onakva kakva je bila na drugom mjestu. Općenito se pripisuje 80-100% od toga, kombinacija gotovine + kredita “, nastavio je.

Powell je dodao da će Kraken učiniti sve što može da pomogne svojim kupcima, ali da se neće “savijati unatrag kako bi udovoljio nerazumnim zahtjevima”.

Kraken nije odgovorio na zahtjeve za komentarom do trenutka objavljivanja.

Izvor: Kraken offers refunds to crypto exchange traders hit by ETH price fall