Korisnici Tether-a (USDT) sve više koriste TRON mrežu

Transakcije koje koriste stabilne kovanice vezane uz dolar Tether na bloku TRON nadmašuju one na Ethereumu iz razloga naknade ETH mreže

Tether transakcije su u porastu, ali na drugom mjestu nego što biste mogli očekivati - čini se da visoke naknade na Ethereumu tjeraju ljude da koriste TRON za transfere Tether-a, najpopularnijeg svjetskog stabilnog coina.
image
Dosad je bilo više Tether transakcija (mada ne i veće količine) na bloku TRON od bloka Ethereum, svaki dan do 2021. godine, prema podacima dobavljača podataka o blokovima CoinMetrics. To je usprkos Ethereumu koji sadrži više od 50% više Tether tokena od bloka TRON.

To bi mogao biti znak upozorenja da će visoke naknade prebaciti kripto trgovce na alternativne blockchaine, prijeteći poziciji Ethereuma kao središta kripto trgovine.

Osnovan 2014. godine, Tether pruža stabilne kovanice vezane uz dolar na blokovima kao što su Ethereum, TRON i Solana. Stablecoins kriptotrgovci koriste kao stabilnu imovinu poput gotovine kao sredstva za pomicanje sa pozicija u nestabilnim kripto valutama. Oni takođe olakšavaju mnoge kripto transakcije pružajući poznatiju valutnu jedinicu za podmirivanje duga ili prijavljivanje kamata.

Tether je daleko najveći dobavljač stabilnog novca s cirkulirajućom opskrbom od oko 25 milijardi dolara, što je brojka koja se povećala tijekom 2020. Tether tvrdi da su svi Tether tokeni 100% poduprti novcem i novčanim ekvivalentima, ali skeptici rutinski sumnjaju u to tvrde, a Tether ostaje predmet tekuće parnice u državi New York zbog navodnog prikrivanja gubitka više od 800 miliona dolara u korisničkim sredstvima.

Lično koristim TRC20 mrežu kako bi radio transakciju USDT-a, jer stvarno nema logike, a ni opravdanja da se koristi ERC20 mreža.

Baš sam sad htio poslati nešto sitno ETH-a, međutim…

20$ za transakciju i ljudi šute i prave se glupi, a isti ti prozivaju bilo koju drugu mrežu ako transakcija pređe par $ :slight_smile:

image

1 Like