Korejski obim kripto trgovanja premašio je nacionalnu burzu

Kripto trgovci u Južnoj Koreji povećali su obim kripto transakcija više od nacionalnog tržišta dionica.

Stope transakcija kriptovaluta u Južnoj Koreji porasle su iznad stopa transakcija na nacionalnoj burzi, prema lokalnim vijestima Hankyung.

Po Hankyungu je ukupni iznos transakcija ukupan za četiri glavne kripto burze u Koreji - Upbit, Bithumb, Coinone i Kobit - iznosio 14,6 milijardi dolara.

Ta je brojka premašila prosječni dnevni iznos transakcije indeksa KOSPI, indeksa ponderiranih kapitalizacijom običnih dionica na Korejskoj burzi i KOSDAQ - korejskih trgovaca vrijednosnim papirima s automatiziranim kotacijama - koji na sebi ima oko 1.000 malih i srednjih startupa, i smatra se mnogo rizičnijim od Kospijevog indeksa.

Kombinirani podaci o KOSPI i KOSDAQ iznosili su približno 14,5 milijardi, odnosno 10 milijardi dolara.

Što je uzrokovalo val?
Postoji nekoliko objašnjenja zašto je kripto tržište zabilježilo višu razinu transakcija od korejske nacionalne burze.

Najočitije je objašnjenje bilo da se ovaj val transakcija dogodio tijekom najnovijeg najviših najviših razmjera Bitcoina od 61.683 dolara. Od početka pandemije COVID-19 do listopada 2020. godine, Američka je središnja banka tiskala oko 20% svih američkih dolara u optjecaju, vršeći inflacijski pritisak na valutu. Kao odgovor, mnogi su se okrenuli prema Bitcoin-u kao uvjerljivoj zaštiti od inflacije, gurajući cijenu Bitcoina na neistraženi teritorij i generirajući visoku razinu transakcija na burzama.

Izvješće Hankyung također pripisuje sve veću potražnju za institucionalnim Bitcoin ulaganjima kroz tvrtke poput Grayscale - čija imovina pod upravljanjem sada premašuje 44 milijarde USD - i druge industrijske razvoje poput Bitcoin ETF-a koji se sada uspostavljaju u Kanadi

No bez obzira na to što se događa u Sjevernoj Americi, uvjeti za ovakav nalet prisutni su u samoj Južnoj Koreji. Prošlogodišnji vladin paket poticaja otkrio je da je vlada usredotočena na “novi digitalni posao” usmjeren na izdvajanje vrijednosti iz nadolazećih tehnologija, uključujući blockchain.

Štoviše, u siječnju ove godine “Kimchi Premium” - fenomen koji opisuje više cijene na korejskim burzama - sugerirao je da je raspoloženje investitora za Bitcoin već u porastu.

Izvor: Korean Crypto Trading Volume Has Surpassed The National Stock Exchange - Decrypt

2 Likes