Kineski grad potpisao sporazum s Huaweijem za popularizaciju blockchaina

Vlada kineske pokrajine Nanshan u Shenzhenu najavila je sporazum s multinacionalnim telekomunikacijskim gigantom Huaweijem kako bi potaknula prihvaćanje blockchaina između ostalih tehnologija u regiji.

Prema izvješću lokalnih novina 13. travnja, vlada Nanshana i Huawei zajedno će raditi na uspostavljanju industrijske demonstracijske zone Kunpeng kako bi se ubrzala primjena blockchaina, umjetne inteligencije, Big data i 5G.

Obje strane su suglasne da bi ovaj potez trebao grad pretvoriti u model-zonu za industriju čipova i druge vrhunske tehnologije.

Shenzhen kao središnji grad za razvoj kineskog blockchaina

Najava o jačanju Shenzhena kao ‘blockchain-friendly’ grada, koji se smatra trgovinskom vezom između Hong Konga i Kine, potvrđuje važnost razvoja takve tehnologije nacionalnoj vladi.

Kao što su mediji izvijestili prošle godine, Huawei je potpisao sporazum o strateškoj suradnji s Narodnom bankom Kine (People’s Bank of China - PBoC) . Iako su bili objavljeni nepotpuni detalji, telekomunikacijski gigant razvio je mjere za popularizaciju blockchaina u zemlji.

U travnju 2018. Huawei je lansirao svoju platformu Blockchain Service temeljenu na Hyperledgeru.

Prijašnja partnerstva kineske vlade i Huaweija

Osim toga, PBoC je u rujnu objavio da je počeo testirati svoju digitalnu valutu u Shenzhenu, u suradnji s Huaweijem i nekim od najvećih komercijalnih banaka u Kini.

U vrijeme pisanja članka, Huawei nije objavio izjavu kojom bi potvrdio najavu sporazuma s vladom Nanshana u Shenzhenu, niti je objavio dodatne komentare vezane za to pitanje.

1 Like