Crypto.ba

Kineske vlasti zabranile rudarenje kriptovaluta u pokrajini Anhui

Vlada Anhui rješava sve veću potražnju za električnom energijom zatvaranjem lokalnih mašina za rudarenje kriptovaluta.

:pushpin:Kineska vlada nastavlja slamanje rudarske industrije kriptovalutama obustavljajući rudarske operacije kripta u drugoj pokrajini.

Vijest dolazi u trenutku velikog regulatornog slamanja iskapanja kripta u Kini, nakon niza sličnih zabrana u drugim kineskim provincijama, uključujući Yunnan i Sichuan, jedno od najvećih rudarskih središta u zemlji temeljenih na hidroenergiji. Vlasti u Xinjiangu, unutrašnjoj Mongoliji i Qinghaiu također su naredile zatvaranje rudarskih operacija posljednjih mjeseci.

Vlasti u Anhuiu, maloj pokrajini u istočnoj Kini, najavile su niz mjera za sučeljavanje s rastućom potražnjom za električnom energijom i s time povezanim nestašicom struje u sljedeće tri godine, izvijestila je u srijedu lokalna tiskovna agencija Hefei Online.

U sklopu Anhuijevih napora na zaustavljanju potrošnje energije, pokrajina planira obustaviti projekte iskapanja kripta i razmotriti nove inicijative koje zahtijevaju velike količine potrošnje energije. Lokalne vlasti također planiraju usvojiti nove prakse za izgradnju podatkovnih centara, kao i promicati reformu cijena struje u cilju optimizacije korištenja energije u pokrajini.

Provincija Anhui u Kini poznata je po tome što je nekada bila jedna od najsiromašnijih provincija u Kini, nakon što je uklonjena sa službenog popisa siromašnih područja u zemlji 2020. godine. Anhui je osma po broju stanovnika po veličini pokrajina u zemlji. Pokrajinska elektroenergetska mreža, kako se izvješćuje, uključuje uglavnom elektrane na ugljen, uz nekoliko hidroelektrana, kao i elektrane na bazi vjetra i sunca.

U nekim izvješćima ukazuje se kako je najnovije regulatorno slamanje Anhuia dio šire inicijative na razini cijele zemlje za obustavu svih operacija iskapanja kripta diljem Kine.

:pushpin:Kineski kriptodonski novinar Colin Wu izvijestio je u srijedu kako je Kineska državna mreža Corporation uputila obavijest svim dijelovima zemlje tražeći zatvaranje rudnika virtualne valute. „Trenutačno su ga počele provoditi i neke provincije s nedostatkom snage u Kini, kao što su Henan i Anhui”, dodao je.

Kineske vlasti lome koplje nad rudarima u cilju sačuvanja energije,da li je ovo ispravan potez javite nam u komentarima šta mislite.

Izvor:China shuts down crypto mining in Anhui province

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF