Kako početi sa Cryptom u 2021

Pozdrav raja, tek sam se priključio forumu i vec duže vremena planiram i da uđem u crypto svijet. Nakon istraživanja i izlistavanja more foruma konačno sam odlučio da napravim nalog preko BCX. Vidim da su mišljenja o bcxu podijeljena pa me zanima kolko je to realna opcija za trading u BiH. Također me interesuje kakav je proces tradea na binance ako smo iz BiH i da li smo još blacklisted na većim platformama za trading.
Posljednje pitanje je how to buy and sell crypto for fools ako smo iz BiH, pored toga sto trebamo svoj wallet za crypto ali konkretno za naše banke, uplatu, te same mogućnosti samog tradea.
Hvala unaprijed

2 Likes

Odavno vec nismo na crnoj listi na Binance-u i to je najbolja berza za trgovinu trenutno, imaju i odlicnu aplikaciju za telefon. Kako kupiti, to je jednostavno, imas ljude koji prodaju, bez provizije, javi se @Rux -u, on vrsi i uslugu srednjeg covjeka, ali kad bude trebalo prodavati, e to je vec malo teze objasniti.
Sto se tice walleta, preporucio bih ti neki hardware-ski wallet, Trezor, Ledger ili tako nesto.

1 Like

Hvala na brzom odgovoru.
Sto se tice prodaje naravno uvijek postoji opcija nekom licno prodati međutim konkretno recimk na binance. Da li je dobra taktika sa manjim ciframa do nekih 100Eura da preko bcx ili licno od nekog kupim recimo btc ili eth, da to prebacim na binance teoretski prodam i onda nazad preko bcx do nasih banaka, posto mislim da bi me same provizije poderale.

Najbolje je licno ako mozes naci, i imate povjerenja, jer kao sto ti kazes provizije bi te ogulile :slight_smile:

1 Like

Na male sume, najbolja opcija ti je da od nekog kupiš direktno. Mislim da to neće biti problem uopšte, samo se javi (naravno bez naknada prema nama).