Kako možemo pokrenuti sopstvenu kripto valutu i ICO iz BiH?

Drage kolege i prijatelji.
Veoma sam zainteresovan da se jedna ICO pokrene sa našeg podneblja. U tom kontekstu ponudio bih svoje sposobnosti koje se ogledaju u grafičkom dizajnu, video dizajnu, marketingu putem socijalnih mreža i još mnogo drugih sposobnosti koje posjedujem, a koje bi mogle da koriste kompletnom timu. Nisam developer ali vjerujem da nas ima takvih i da bi se možda mogao sastaviti jedan tim i nešto ozbiljnije pokrenuti. Znam da to nije lako, da treba dosta vremena, ali smatram da nije ni nemoguće.

Prije svega dnevno niče ogroman broj raznih ICO i malih valuta koje svaka nosi neku svoju novu inovativnu ideju. Teško mi je da prihvatim da mi sa ovih prostora nismo dovoljno pametni da bi mogli nešto tako organizovati. Ja sam dakle spreman da uložim vrijeme i sposobnosti, pa i nešto novca u jednu takvu priču.

Ukoliko ima još zainteresovnaih ljudi, sa drugim sposobnostima, a koje su potrebne da bi jedan ICO tim bio kompletan, molio bih vas da se ovdje javite, da razmjenimo mišljenja, ideje i sposobnosti. U redu je što mi trgujemo, kopamo i čekamo da neka valuta skoči, ali definitivno biti na vrhu znači pokrenuti sopstveni ICO, rješiti jedan problem u blockchain svijetu i biti u “vrhu”, a ne u rudniku.

Na ovu ideju sam sprema da prihvatim i konstruktivne kritike, ali bih zamolio za ozbiljan pristup, ako nas takvih ovdje ima koji razmišljaju slično kao ja.

Veliki pozdrav za sve.

2 Likes
6 Likes

Ništa nije nemoguće. Ja sam zainteresovan za taj projekat jer mislim da se može realizovati ako se dobro organizuje i napravi dobar tim ljudi sa potrebnim vještinama.

Sviđa mi se to razmišljanje. Koja je tvoja oblast?

Ekonomija, Privatni poduzetnik u više oblati. Bilo bi dobro napraviti grupu na viber ili slično pa tu prezentovati svoje vještine i resurse koje posjedujemo kako bi se ocijenilo kakve su studije izvodljivosti veoma zahtjevnog projekta. Jer malo je nezgodno ovde prezentovati svoje vještine i resurse koje posjedujemo.

Slažem se, ali evo neka ovo bude barem nešto polazno da vidimo kakav nam je presjek. Daću ovoj objavi još par dana da se neko javi, ako se javi pa ćemo vidjeti. Ako nas bude barem pet sa različitim vještinama onda ćemo preći na Viber.

Mogu ponuditi mnogo drage volje, pozitivne energije i veliku mastu.

1 Like

Bolje da je uraditi sta na adaptaciji. Cojnisa ima i vako previse.

1 Like

Šta podrazumjevaš pod adaptacijom?

Tipa da na auto zaljepimo naljepnicu “i accept crypto” :smiley:

Coina ima mnogo, al jako malo onih koji ce uspjeti. Treba dobra ideja i moze se uspijeti.

Sto se tice adaptacije… https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/252293/otkrivamo-tko-su-rudari-21-stoljeca-sa-super-racunalom-u-svom-domu-zarada-25-tisuca-kuna-za-pola-godine/

Mislim da je bitnija svrha coina…

1 Like

Upravo, svrha coina.

Jeli se okupila neka ekipa oko ove ideje ili je ostalo na ovome što vidimo ovdje napisano?

Jako je zeznuto zapoceti nesto ovako, a da prije toga nemas teren pripremljen.

Kada bi se neki coin ili token zapocinjao, najbolje bi bilo vec imati unaprijed organizovanu primjenu coina/tokena.

Imate li kakvu ideju, morali bi naci ciljanu upotrebu, realizovati to i onda krenuti sa mintanjem coina.

Ja prvi ne bi kupio coin samo zato sto je to coin… Previse muljevine na crypto polju

jedan coin jedan doner primjena u BIH only, može i šiša pride, za dva coina

Za cevape bi se mogao naci coin

Ako bismo uspjeli naći nešto gdje bi se koristio taj novi coin ili ako bismo uspjeli riješiti neki problem (a problema imamo u izobilju) možemo li mi okupiti ekipu tehnički i znanjem sposobnu da pokrene, odražava i unapređuje takav jedan projekat? Imamo li ovdje potencijala, da uz neka pojačanja sa strane napravimo dobru stvar?

Problema kod nas ima u izobilju, ali slabo koji konkretan sto bi coin rijesio…

crowd foundnig coini :wink: za projekte zapošljavanja mladih i ostalog :smiley: sve su više popularni novi coini za to