Jay Z-ova podrška blockchain platformi Alchemy otvara svoja vrata

image
Ukratko;

  • Blockchain razvojna platforma Alchemy predstavljena je javnosti.
  • Njene alate već koriste blockchain startupi poput Maker i Dapper Labs.
  • Startup broji investitore kao što su Jay Z, Peter Thiel i Will Smith


Možda ste čuli za Dapper Labs, Maker, Kyber Network, 0x i Bancor, ali platformu koju su ti timovi koristili da dovedu svoj blockchain projekat u život nisu privukli istu vrstu pažnje.

To bi se moglo promijeniti današnjim javnim pokretanjem Alchemy, razvojne platforme blockchain koja stoji iza projekata tih timova i mnogih drugih. Startup procjenjuje da njegovu tehnologiju koristi 70% vrhunskog Ethereum startupa, uključujući oko 60% trenutno zaključane u decentraliziranim finansijama
(DeFi) ugovorima. Čak se i igre poput CryptoKitties i Gods Unchained oslanjaju na razvojnu platformu Alchemy.

Alchemyje ranije bila dostupna samo u zatvorenoj beta verziji za timove koji su usko surađivali sa startapom, ali današnje pokretanje znači da svako može pristupiti istoj platformi i započeti izgradnju infrastrukture iza vlastitih blockchain aplikacija.

Suosnivač Alchemyja i CTO Joe Lau predložio je da programeri blockchain aplikacija žele izgraditi nebodere, ali alati koje obično imaju pred sobom su rudimentarni i nedovoljno sposobni da bi posao obavili. Upoređivao je Alchemyjeve proizvode - Supernode, Build, Monitor i Notify - električnim alatima.

“Alhemija je dizajnirana tokom godina duboke suradnje sa preko stotinu timova, uključujući vodeće timove poput 0x, Kyber, Augur, Maker, CryptoKitties i mnoge druge”, objasnio je Lau. “Budući da danas napajamo neke od najvećih i najsofisticiranijih proizvodnih aplikacija, uspjeli smo arhitektirati platformu za rješavanje najizazovnijih problema u svakoj fazi razvoja, kroz proizvodne aplikacije u razmjeru.”

Pored glavnih blockchain igrača koji koriste njegovu tehnologiju, Alchemy također ima značajne podrške. Startap je prošle godine prikupio 15. miliona američkih dolara i ima duboko raznolik popis ulagača koji uključuje neke od osnivača PayPala, Petera Thiela i samog investitora Charlesa Schwaba do repera Jaya Z, glumca Willa Smitha i japanskog nogometnog profesora Keisukea Honde.

Alchemy alati trenutno se prikazuju na Ethereumu, Bitcoin-u i Litecoin-u, a planira se dodati podrška za Vage, Polkadot, Dfinity, Cosmos i Tezos. Pokretanje nije imalo poteškoće sa velikim programerima dapp-a dok su bili u zatvorenoj beta verziji, a to je razdoblje pomoglo Alchemyju da usavrši svoje alate i platformu kako bi olakšao razvoj blockchaina za sljedeći val kreativaca, velik i mali.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-08-11/jay-z-charles-schwab-backed-ethereum-app-opens-doors-to-public

https://twitter.com/AlchemyPlatform