Javno objavljeni Meitu sada drži 100 milijuna dolara u Bitcoinima i Ethereumu

Kineska tehnološka kompanija danas je objavila da je izvršila još jednu kripto investiciju.

Kineska tehnološka kompanija Meitu objavila je danas da je uložila više novca u kripto s kupnjom Bitcoina od 10 miliona dolara. Javno uvrštena kompanija sada posjeduje Bitcoin i Ethereum vrijedne 100 miliona dolara kao dio svog “plana ulaganja u kriptovalute”.

Kompanija, koja proizvodi pametne telefone i selfie aplikacije, rekla je da je kupila preko 175 Bitcoina u svojoj najnovijoj investiciji.

Meitu je počeo u martu potrošivši 22 miliona dolara na Ethereum i 17,9 miliona dolara na Bitcoin. Nekoliko sedmica kasnije kupio je dodatnih 28,4 miliona Ethereuma i 21,6 miliona Bitcoin-a, što je povećalo njegovu investiciju na 90 miliona dolara.

Ali to nije bilo dovoljno. Kao što je Meituov “plan ulaganja u kriptovalute” zabilježen u dokumentima kompanije, uvijek je bio cilj ulaganje u digitalnu imovinu od 100 miliona dolara.

Kompanija sa sjedištem u Fujianu rekla je da je investirala jer „Odbor zauzima stajalište da blockchain tehnologija može poremetiti i postojeću financijsku i tehnološku industriju, slično načinu na koji je mobilni internet poremetio PC internet i mnoge druge offline industrije. ”

Meitu je ranije rekao da je investicija dogovorena jer kompanija vjeruje da kriptovalute “imaju dovoljno prostora za procjenu vrijednosti” i da će novčići poslužiti kao alternativa gotovini.

Coinbase Institutional, krilo berze kripto valuta koje se bave transakcijama kompanija, najavilo je krajem prošlog mjeseca da je tada imalo skrbništvo nad investicijama. Drugim riječima, Meitu je odabrao Coinbase kako bi se pobrinuo za kupnju i zatim pohranio imovinu

Velike korporacije, poput Bitcoin-entuzijastičke kompanije za softver u oblaku MicroStrategy, takođe su koristile mjenjačnicu za obavljanje velikih kripto kupovina.

Meitu, osnovana 2008. godine, najnovija je kompanija sa javne liste koja je milione digitalne imovine priključila kao polisu osiguranja za amortizaciju fiat novca. Muskov Tesla u februaru je slavno kupio Bitcoin u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara. MicroStrategy trenutno drži više od 5 milijardi dolara.

Izvor: Publicly Listed Meitu Now Holds $100 Million in Bitcoin, Ethereum - Decrypt