Japanski Rakuten olakšava trošenje Bitcoina, Ethereuma

“Amazon of Japan” rekao je da korisnici mogu zamijeniti kripto za Rakuten Cash na svom novčaniku i koristiti ga za kupovinu.

Japanski poslovni konglomerat Rakuten sada će korisnicima omogućiti da lako troše svoju kriptovalutu na robu i usluge, prema izdanju prošlog tjedna, uključujući Bitcoin, Ethereum i Bitcoin Cash. Tvrtka je jedna od najvećih poslovnih grupa u Japanu, a između ostalih različitih tvrtki vodi vlastitu kripto burzu.

Prema izdanju, korisnici sada mogu lako zamijeniti svoja kripto-imanja za ‘Rakuten Cash’, vlastitu virtualnu valutu tvrtke, izravno u aplikaciji Rakuten Wallet, koja se, pak, može koristiti za kupnju bilo čega, od elektronike do odjeće, do igara i sportska roba.

Ključna stvar je da nema naknade za zamjenu kripta na Rakuten Cash. Dakle, iako se plaćanja ne vrše u kriptovalutama, to je jednostavan način da ljudi koji posjeduju kriptovalutu iskoriste svoje novčiće za kupnju robe.

Gotovina se također može koristiti za pristup i plaćanje različitih usluga koje pruža grupa Rakuten, poput usluge plaćanja Rakuten Pay, usluge povrata novca Rakuten Point Card i na Rakuten Ichiba - jednoj od najpopularnijih web stranica e-trgovine u Japanu koja sadrži milijune dnevnih korisnika i tisuće internetskih dobavljača. Stručnjaci uslugu nazivaju “japanskim Amazonom”, referencom na američkog diva e-trgovine.

Rakuten je također osmislio sustav nagrađivanja zasnovan na bodovima kako bi usluga postala popularnija. Tvrtka će nagraditi 1 bod (1%) za svakih 100 jena uplata izvršenih putem Rakuten Casha na svojoj aplikaciji ‘Pay’, kako je rekla, u nastojanju da poveća praktičnost trošenja kriptovaluta.

U međuvremenu, nova značajka je jedna na dugom popisu kripto-zasnovanih događaja koje je Rakuten uveo u posljednjih nekoliko godina. U kolovozu 2019. tvrtka je pokrenula namjensku aplikaciju za kripto trgovanje za korisnike, dok je kasnije u prosincu te godine uvela novi sustav za korisnike koji pretvaraju svoje ‘super’ bodove u kriptovalutu.

Izvor: Japan’s Rakuten Makes it Easier to Spend Bitcoin, Ethereum - Decrypt

1 Like