Japanski izdavač igara Nexon kupuje Bitcoin u vrijednost od $100 miliona

Proizvođač video igara Nexon postao je najnovija javno navedena kompanija koja je dodala Bitcoin u svoju riznicu.

Japanski proizvođač igara Nexon najavio je kupnju oko 100 milijuna dolara (11,1 milijarde ¥ JPY) Bitcoina, čime je stekao ukupno 1.717 BTC po prosječnom trošku od 58.226 USD po Bitcoinima.

Prema Nexonu, raspodjela - najveća do sada među japanskim javnim tvrtkama - predstavlja oko 2% ukupnog novca i novčanih ekvivalenata u bilanci tvrtke od decembra 2020.

‘Dugoročna stabilnost i likvidnost’

Nexon je taj potez objasnio kao rezultat “trenutnog gospodarskog razvoja”, a izvršni direktor tvrtke Owen Mahoney naglasio je da “Bitcoin nudi dugoročnu stabilnost i likvidnost”. Mahoney je dodao da Nexon svoje kripto ulaganje vidi kao način “održavanja vrijednosti našeg novca za buduća ulaganja”.

Nexon je 2011. objavljen na Tokijskoj burzi, a prošle je godine njegova dionica dodana u indeks Nikkei 225. Tvrtka je specijalizirana za proizvodnju i razvoj internetskih igara i virtualnih svjetova, svrstavajući MapleStory, KartRider i Dungeon & Fighter među svoje glavne franšize.

Kupujući Bitcoin za svoju korporacijsku riznicu, Nexon se pridružuje brojnim javno navedenim tvrtkama koje su uložile u Bitcoin kako bi zaštitile svoje investitore od inflacije fiat valuta, uključujući pružatelja cloud usluga MicroStrategy i proizvođača električnih vozila Tesla.

Ranije ovog mjeseca MicroStrategy je objavio da njegov upravni odbor sada prima naknade u Bitcoinu. Tvrtka investira u Bitcoin od prošle godine i trenutno posjeduje više od 5,4 milijarde USD u Bitcoin, a posljednja kupnja, vrijedna 15 milijuna USD, dovršena je početkom aprila.

Tesla - koji je početkom ove godine kupio 1,5 milijardi dolara u bitcoinu - nedavno je otkrio da je prodao 10% svojih kripto-holdinga za 272 milijuna dolara, “kako bi dokazao likvidnost Bitcoina kao alternativu držanju gotovine u bilanci.” je također najavio da prihvaća plaćanje za svoje proizvode u Bitcoinu i da će zadržati bilo koju kripto koju primi, a ne pretvoriti u fiat na prodajnom mjestu.

Izvor: Japanese Game Publisher Nexon Makes a $100 Million Bitcoin Bet - Decrypt