Jack Dorsey i Jay Z prebacuju $23.5 miliona u Bitcoinu za finansiranje Bitcoin razvijanja

Stvaraju 500 Bitcoin zadužbina koja će se fokusirati na razvoj Bitcoin-a, počevši od Afrike i Indije.

Izvršni direktor Twittera Jack Dorsey i reper Jay Z stvaraju zadužbinu za financiranje razvoja Bitcoina u početku u Africi i Indiji, najavio je danas Dorsey.
U taj fond stavljaju 500 Bitcoina, što po trenutnim cijenama vrijedi 23,5 miliona dolara. Bit će postavljeno kao slijepo neopozivo povjerenje, rekao je Dorsey, koje neće imati smjer od svojih osnivača nakon što se uspostavi. Angažiraju tri člana odbora da bi započeli sa projektom.
tweet

Dorsey je već dugo ljubitelj ideje da Bitcoin može postati valuta Interneta. Razgovarajući s podcasterom Joeom Roganom u februaru 2019, rekao je, "Vjerujem da će Internet imati domaću valutu i ne znam je li to Bitcoin. Mislim da će biti Bitcoin s obzirom na sve testove koje je prošao i principi koji stoje iza toga, kako je stvoren. To je nešto što se rodilo na Internetu, razvijalo se na Internetu, testiralo se na Internetu, i to je od Interneta. "

Jack.PNG

Dorsey je također pokazao spremnost da podrži Bitcoin. U oktobru 2020. platna kompanija Square, koja je Dorsey vlasnik, kupila je 4.709 Bitcoina (50 miliona dolara u to vrijeme) kao dio svoje investicione strategije. Svakako se isplatilo; ta svota Bitcoina sada vrijedi 222 miliona dolara.

Sam Twitter, međutim, do sada nije investirao u Bitcoin. Financijski direktor Twittera Ned Segal rekao je ranije ove sedmice da je kompanija razmotrila bi li trebala uložiti dio svoje imovine u Bitcoin, ali još nije smatrala da bi to bilo primjereno.

"Mnogo smo unaprijed razmišljali kako bismo razmotrili kako bismo mogli platiti zaposlenike ako zatraže da im se plaća Bitcoin, kako bismo mogli platiti dobavljaču ako zatraže da im se plati Bitcoin i da li mi trebamo imati Bitcoin na našem stanju bilansa u slučaju da se neka od ovih situacija dogodi, "primijetio je Segal.
“To je nešto što nastavljamo proučavati i gledati. Želimo s vremenom biti pažljivi, ali još nismo unijeli nikakve promjene,” dodao je.
Izvor: Jack Dorsey and Jay Z Allocate $23.5 Million in Bitcoin to Fund Development - Decrypt

1 Like

A da se mi “ugradimo” u ovaj fond :smiley:

Vrijedilo bi pokušati

Naravno, ova ekipa je u redu :smiley: