Izvještaj: Najveći rudnik Bitcoina planira $500 miliona IPO

Operater rudnika Bitcoina Northern Data AG planira listiranje u SAD i mogao bi prikupiti do 500 milijuna dolara putem IPO-a.

Northern Data AG pregovara s Credit Suisse Group AG o javnom popisivanju, izvijestio je Bloomberg pozivajući se na izvore upoznate s tim pitanjem. Tvrtka sa sjedištem u Frankfurtu mogla bi navodno prikupiti kapital za koji se procjenjuje da iznosi čak 500 milijuna dolara.

Northern Data razvija i upravlja infrastrukturnim rješenjima s naglaskom na računalu visokih performansi. To uključuje područja kao što su rudarstvo bitcoina, blockchain, Internet stvari, umjetna inteligencija (AI) i analitika velikih podataka.

Najveći pogon tvrtke nalazi se u Rockdaleu u Teksasu, a tvrdi da je najveći rudnik bitcoina na svijetu. To je rezultat spajanja s tvrtkom Whinstone US, Inc. sa sjedištem u Louisiani. u studenom 2019.

Dionice Northern Data trguju na OTC tržištu Xetra Deutsche Börse od 2015. Tvrtku podupiru brojni ugledni dioničari, uključujući Block.One, osnivač Brendan Blumer i Mike Novogratz iz Galaxy Digital.

Bloombergovi izvori rekli su da bi se potencijalni IPO na američkoj burzi mogao dogoditi kasnije ove godine i povećati bazu dioničara tvrtke i ojačati njezin globalni profil. U ovom trenutku nisu poznati drugi detalji.

Kako je izvijestio Decrypt, prošle su se godine Northern Data udružili s drugim najvećim svjetskim proizvođačem rudarstva bitcoina: Canaan Inc. Dvije tvrtke namjeravaju surađivati ​​u područjima kao što su blockchain i razvoj umjetne inteligencije, kao i rad centara podataka.

Izvor: Operator of World's Biggest Bitcoin Mine Planning $500 Million IPO: Report - Decrypt

1 Like