Iskustva sa kupovinom kripta iz BiH u 2024. godini

Pozdrav svima,

novi sam na forumu ali sam u kriptu oko 2 godine. Vjerovatno ste se naslušali ovih pitanja u prethodnim temama, ali ja više stvarno ne znam način kako da kupim kripto iz BiH. Posjedujem MC debitnu karticu i Visa u UniCredit, prije sam to radio preko ADVcash, onda prebacivao na Binance. Sada je to blokirano, pa sam pokušao Skrill i to je blokirano. Na Binance direktno se ne može kupiti, p2p sa direktnim transferom preko bankovne kartice nisam pokusao. Molim vas da odvojite par minuta i napišete na koji način je najlakše kupiti kripto iz BiH, da li preko BCX pa onda prebaciti kripto na Binance ili nešto slično? LP

1 Like

Pokusaj putem sajta transak.com

1 Like

Pisao sam na drugim temama, ali evo isječak najbitnijeg.

Za BCX:

Uplatiš preko banke BAM na BCX, Kupiš LTC na BCX i pošalješ na Binance, pa tamo konvertuješ u šta hoćeš. Withdrawal fee za LTC sa BCX je 0,006 LTC (ispod 0,5 USD po trenutnom kursu). Tako ćeš proći sa 4% naknade.

Za Transak:

Spread na USDT je (+/-)2% i još na to ide njihov fee od minimalno 5% + network fee. Također, banke u BiH naplaćuju 1% obradu svih kartičnih plaćanja. Tako dođemo do efektivne provizije od min. 8%.

Treća opcija je ACX čiji je fee 1,5%. Ima posebna tema, pa pogledaj.

2 Likes

Najlakse nadjes covjeka koji prodaje i kupis

3 Likes

Ja sam prije par mjeseci poceo koristiti ct-ms u Lukavici, nalaze se blizu dvorane. Uplata preko banke kao i isplata, sve isti dan. Stranica im nije nesto, ali meni su pomogli da otvorim racun na Binancu preko kojeg sad trgujem.

1 Like