novi sam na forumu ali sam u kriptu oko 2 godine. Vjerovatno ste se naslušali ovih pitanja u prethodnim temama, ali ja više stvarno ne znam način kako da kupim kripto iz BiH. Posjedujem MC debitnu karticu i Visa u UniCredit, prije sam to radio preko ADVcash, onda prebacivao na Binance. Sada je to blokirano, pa sam pokušao Skrill i to je blokirano. Na Binance direktno se ne može kupiti, p2p sa direktnim transferom preko bankovne kartice nisam pokusao. Molim vas da odvojite par minuta i napišete na koji način je najlakše kupiti kripto iz BiH, da li preko BCX pa onda prebaciti kripto na Binance ili nešto slično? LP
Pisao sam na drugim temama, ali evo isječak najbitnijeg.
Za BCX:
Uplatiš preko banke BAM na BCX, Kupiš LTC na BCX i pošalješ na Binance, pa tamo konvertuješ u šta hoćeš. Withdrawal fee za LTC sa BCX je 0,006 LTC (ispod 0,5 USD po trenutnom kursu). Tako ćeš proći sa 4% naknade.
Za Transak:
Spread na USDT je (+/-)2% i još na to ide njihov fee od minimalno 5% + network fee. Također, banke u BiH naplaćuju 1% obradu svih kartičnih plaćanja. Tako dođemo do efektivne provizije od min. 8%.
Treća opcija je ACX čiji je fee 1,5%. Ima posebna tema, pa pogledaj.
Ja sam prije par mjeseci poceo koristiti ct-ms u Lukavici, nalaze se blizu dvorane. Uplata preko banke kao i isplata, sve isti dan. Stranica im nije nesto, ali meni su pomogli da otvorim racun na Binancu preko kojeg sad trgujem.