Crypto.ba

Iskustva s novčanicima

Pozdrav ekipa, kriptovalute su mi nešto novo pa me zanima da li netko od vas koristi exodus wallet? Vidim da podržava više kriptovaluta, ali ako sam dobro shvatio nema 2FA?

1 Like

Nisam ga puno koristio, ali koliko se sjećam nije imao standardni 2FA, već je postojala mogućnost da se sredstva zaštite sa hardverskim novčanikom.

Iskreno, bilo šta osim hardverskog novčanika je rizik, pa čak i sami hardverski wallet ako ne zaštitite dobro postoji mogućnost da vam neko sredstva oduzme.

Lično mi se svidio ZelCore multiwallet, koji koristi još napredniji sistem kreiranja privatnog ključa i 2FA autentikacije, gdje se u ovom slučaju 2FA radi na blockchainu.

Za kreaciju ZelCore wallet-a sistem koristi kombinaciju vašeg username+šifre kako bi dobio private ključ za pristup sredstvima na novčaniku.

Više detalja sam pisao ovdje

Koristim Exodus vec preko 3 god ovako za sitne iznose… nikada nisam imao nikakvih problema. Nemaju 2FA niti ce kada imati (tako kazu). Uskoro bi trebali poceti i s tzv “Exodus Equity Offering”, trenutno ispitivaju koliko bi tko mogao da ulozi u “Exodus shares”… pa mozda od toga bude sta, imas detaljno u walletu sta kako…

Takodjer koristim blockchain.com wallet, isto imaju aplikaciju za mob i tu imas 2FA, nikada nije izdala :wink:

A ako ces bas kupiti neki ozbiljniji iznos i namjeravas cuvati na duge staze… moje preporuke su za neki od hardware walleta, Ledger, Trezor…
Ledger Nano S koristim isto 3 god, bez problema… tu i tamo uletim da vidim je li ono malo moje digitalne imovine na mjestu :money_mouth_face: :grin: redovno imaju update…

1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF