iPhone 12

Appleova linija 5G pametnih telefona konačno je stigla.

Kompanija je u utorak najavila četiri nova iPhone-a u virtualnom događaju i to iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max i novi, manji iPhone 12 mini. Svi telefoni su opremljeni 5G tehnologijom, što znači da se mogu povezati na bežične mreže velike brzine naredne generacije.
“Ovo je ogroman trenutak za sve nas i zaista smo uzbuđeni”, rekao je izvršni direktor Apple-a Tim Cook.

Apple se nada da će njegova istorijski lojalna baza korisnika i dalje trošiti velike novce za nadogradnju, čak i dok pandemija koronavirusa i dalje hara ekonomijom i prisiljava milione ljudi da ostanu kod kuće. Najjeftiniji telefon u novoj liniji, iPhone 12 mini, kreće se od 699 dolara, dok će vrhunski iPhone 12 Pro Max, koji ima Apple-ov najveći display što se tiče pametnih telefona ikada i to od 6,7" imati početnu cenu od 1,099 dolara.
IPhone 12 i 12 Pro biće dostupni u pre-order varijanti od 16. oktobra, a u prodaji od 23. oktobra. IPhone 12 mini i 12 Pro Max biće dostupni za porudžbinu od 6. novembra, a u prodaji od 13-tog novembra.

IPhone 12 dolazi u pet boja - crnoj, beloj, crvenoj, zelenoj i plavoj - i tanji je, manji i lakši od svog prethodnika, iPhone-a 11. Takođe sadrži nadograđeni XDR ekran i novo, čvršće staklo koje Apple naziva Ceramic Shield.

IPhone 12 i iPhone 12 mini imaće dve kamere sa zadnje strane, dok 12 Pro i 12 Pro Max dodaju treću. Apple takođe dodaje nekoliko softverskih poboljšanja na telefone koja će omogućiti funkcije poput vremenskih odlaganja u noćnom režimu

Apple se pripremio za potencijalni udar na vek trajanja baterije usled većih mobilnih brzina. IPhone 12 automatski će otkriti kada vašem telefonu ne treba 5G i prebaciti se na sporiju LTE mrežu kako bi uštedio vek baterije.
Samo 13% pametnih telefona prodatih u prvoj polovini 2020-te godine imalo je 5G mogućnosti, a samo 6% kupaca bi 5G rangiralo kao primarni faktor pri njihovoj sledećoj kupovini pametnih telefona, a prema istraživanju kompanije Canalys.
Za sada je lista potrošačkih usluga i mogućnosti koje omogućava 5G relativno kratka. Prenosi i preuzimanja biće brži na novoj mreži, što će biti posebno primetno kod velikih datoteka poput videozapisa i filmova. Preko visokopojasnih 5G mreža možda će biti moguće preuzeti dvosatni film za manje od 10 sekundi, nasuprot 7 minuta kod 4G mreža.
.

1 Like