Investicijska firma Clear Leisure podiže milijun funti sa planovima rudarenja Bitcoina

Investicijska kompanija Clear Leisure sa sjedištem u Velikoj Britaniji prikupila je milion funti (1,4 miliona dolara) za ostvarenje svojih planova u sektoru kriptovaluta.

Investicijska kompanija Clear Leisure s liste AIM-a objavila je u ponedjeljak da je prikupila milijun funti (1,4 miliona dolara) prije troškova, izvijestio je ShareCast. Sredstva će se koristiti za proširenje njegovih rudarskih operacija Bitcoina.

Kompanija je detaljno objavila da je kapital prikupljen plasiranjem 100.000.000 novih dionica po 1p pojedinačnom investitoru Johnu Storyju.
Novi fondovi omogućit će Clear Leisureu da “ubrza i proširi” svoje planove za sklapanje ugovora s operaterima rudarstva u oblaku, kao i za financiranje postavljanja bitcoin operacija u Italiji.

Kompanija je takođe rekla da namerava da proširi svoju postojeću infrastrukturu kriptovaluta u Srbiji i da investira u razvoj inovativnih hardverskih rešenja za rudarstvo bitkoina. Pored toga, kompanija razmatra ulaganje u različite izvore obnovljive energije, uključujući vjetroelektrane i hidroelektrane.
Donedavno portfelj Clear Leisure prvenstveno je obuhvaćao sektor zabave i nekretnina, s većim dijelom investicijskih aktivnosti provedenih u Italiji. Međutim, kompanija je svoj strateški fokus preusmjerila na tehnološki sektor, usmjerivši pažnju na blockchain i umjetnu inteligenciju.
Odluka o ulaganju u bitcoin operacije rudarenja mogla bi pomoći Clear Leisureu da iskoristi procvat industrije kriptovaluta. S obzirom na to da su poteškoće s rudarenjem Bitcoina nedavno dostigle najviša dostignuća, tvrtka će se suočiti s jakom konkurencijom ostalih igrača u tom sektoru.

Cijena dionica kompanije na alternativnom tržištu ulaganja LSE je porasla nakon najave, povećavajući se za 109% na najviših do sada 2,82 p jučer.

Izvor: Investment Firm Clear Leisure Raises £1 Million for Bitcoin Mining Plans - Decrypt